İşte Bill Gates'in satın aldığı 3 temettü hissesi: Tarihin en iyi emekliliği olabilir

Bill Gates'in Bill ve Melinda Gates Vakfı'nda 42 milyar dolarlık bir hisse senedi portföyü bulunuyor. Bu portföyün yarısından fazlası, şu üç temettü hissesine yatırılmış durumda.

ABONE OL
GİRİŞ 11.03.2024 14:43 GÜNCELLEME 11.03.2024 18:36 EKONOMİ
İşte Bill Gates'in satın aldığı 3 temettü hissesi: Tarihin en iyi emekliliği olabilir
İşte Bill Gates'in satın aldığı 3 temettü hissesi: Tarihin en iyi emekliliği olabilir

Gates Foundation Trust, Yahoo Finance'de yayınlanan habere göre 42 milyar dolarlık portföyünün yarısından fazlasını 3 temettü hissesine yatırmış durumda. Gates'in Microsoft'u hala en sevdiği hisse senedi olarak tutması şaşırtıcı değil; çünkü bu teknoloji devini Paul Allen ile birlikte kurmuş ve uzun yıllar yönetti.


BİLL GATES'İN SERVET YATIRIDĞI 3 HİSSE: MİCROSOFT, KANADA ULUSAL DEMİRYOLU VE CATERPİLLAR


Microsoft, 2023 sonunda Gates Foundation Trust'ın en büyük holdingi olmuş, toplam portföyün %33,98'ini oluşturarak açık ara önde yer almıştır. Microsoft, 2003 yılında başlattığı temettü programını son 10 yılda yaklaşık %168 oranında artırmıştır.

Ancak, temettü verimi hala yalnızca %0,74 seviyesindedir. Bu düşük verimin önemli bir nedeni, Microsoft'un hisse fiyatının yükselmesidir; çünkü son 10 yılda hisse senedi fiyatı 10 kat artmış ve son 12 ayda neredeyse %60 oranında yükselmiştir.

Gates Vakfı sadece Microsoft gibi teknoloji hisselerine değil, aynı zamanda Kanada Ulusal Demiryolu gibi diğer sektörlere de yatırım yapmaktadır. Kanada Ulusal Demiryolu, toplam portföyün %16,3'ünü oluşturarak üçüncü en büyük holding konumundadır. Şirket, sadece Kanada'da değil, aynı zamanda ABD'nin orta kesimlerinde de faaliyet gösteren 20.000 mil uzunluğundaki demiryolu hattına sahiptir. Demiryolu faaliyetlerinin yanı sıra, taşımacılık ve lojistik hizmetleri de sunmaktadır. 28 yıl üst üste temettü ödemesini artıran şirket, en son 2024'ün ilk çeyreğinde temettü ödemelerini %7 oranında yükseltmiştir. Şu anda temettü verimi %1,94'tür.

Caterpillar, Gates Vakfı için beşinci en büyük pozisyondadır ve toplam portföyün %5,14'ünü oluşturmaktadır. Bu üç temettü hissesinin toplam ağırlığı %55,41'e ulaşmaktadır. Gates Vakfı, Caterpillar hisselerini 2005 yılının dördüncü çeyreğinden beri elinde tutmaktadır. Ancak, en son işlem 2022 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşmiş ve şirketin hisselerinin yaklaşık %24'ü satılmıştır. Caterpillar, yıllar boyunca Gates Vakfı için sağlam bir temettü geliri kaynağı olmuştur. Şirket, 1933 yılından bu yana her çeyrekte temettü ödemiş ve ödemelerini 29 yıl üst üste artırmıştır. Şu anda temettü verimi %1,55'tir.

KAYNAK : Haber7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    Çin WUHAN labaratuarının sahibi Glaxo'nun. ( Diğer şirketi ise Tesadüf ki Aşıyı bulan PLIZER firması (SOROS DESTEKLİ? ). Wuhan labaratuarını yapan Alman firmasının da sorumlusu !?. Almanyada ALLIANS şirketini de satın aldı. Aaa tesadüfe bakın ki bağlı şirketleri Black ROCK, Vanguard ve Pfizer şirketleriii?? Hissedarı kimmmm? TOMBALAAA...Bill GATESSSS..!!!?
    Cevapla
  • Doktor Erol Bey 1 ay önce Şikayet Et
    Teknoloji hisselerine uzun vade yatırım ne derece de isabetli olurki. Yaşadığımız evrende ne gibi sürprizler bekliyor biz canlılar alemini o yüzden ayaklarımızı toprağa sağlam basalım su kaynaklarımızı koruyalım bence her ailenin ekilebilir bir tarlası ahırında hoşça tutacağı sütünden,etinden ,yumurtasından faydalabilecek birkaç evcil hayvan ve atalarımızın kulllandığı el aletleri olmalı
    Cevapla
  • Hakan 1 ay önce Şikayet Et
    Bu adam artık ölmeli
    Cevapla
  • toprak 1 ay önce Şikayet Et
    bizde de borçlu şirketler borsaya açılıp borçlarını ödeyip, üste patron hissesi satılarak patronlara göremeyecekleri nakitleri sağlıyoruz. anlayana...
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 1 ay önce Şikayet Et
    geber seytan...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR