Mehmet Ali Yıldırımtürk tarih verdi! Gram altın 3 bin 500 TL olacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, yıl sonunda gram altın beklentisinin 3 bin 500 lira olduğunu açıkladı. Yıldırımtürk, alım ve satım noktasında da kritik seviyeleri paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.03.2024 13:50 GÜNCELLEME 15.03.2024 09:10 EKONOMİ
Mehmet Ali Yıldırımtürk tarih verdi! Gram altın 3 bin 500 TL olacak
Mehmet Ali Yıldırımtürk tarih verdi! Gram altın 3 bin 500 TL olacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Haber7'ye yaptığı değerlendirmede, ons ve gram altında beklenen seviyeleri açıkladı.

Altına yatırım yapan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Al-sat makas farkının en aza indirilmesi noktasında ipuçları veren Yıldırımtürk, alım ve satım için ise kritik seviyeleri açıkladı.

"ALTINDA YÖN YUKARI"

Dış piyasadaki gelişmelerin ve Dolar/TL'nin hareketinin altın fiyatlarını doğrudan etkilediğine işaret eden Yıldırımtürk, ons altında 2 bin 72 doların yukarı yönlü kırılmasıyla altında yükselişin başladığını belirtti. Majör merkez bankalarının bu yıl faiz indirimlerine başlayacak olmasının altın üzerindeki faiz baskısını kaldırdığını ifade eden Yıldırımtürk, "Faiz baskısının yanı sıra jeopolitik riskler de altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketini tetikliyor" diye konuştu. Ons altında 2 bin 100 dolar seviyesinin altının zayıf bir ihtimal olduğuna işaret eden Yıldırımtürk, 2 bin 200 doların aşılması halinde ilk hedefin 2 bin 400 dolar olduğunu belirtti. Altında yönün yukarı olduğunun altını çizdi.

"GRAM ALTINDA YIL SONU BEKLENTİM 3 BİN 500 TL"

Gram altının düzeltmelerde 2 bin 380 lira ve 2 bin 250 seviyelerini görebileceğini belirten Yıldırımtürk, gram altında bu seviyelerin altının görülmesinin pek mümkün olmadığını ifade etti. "Gram altında ilk etapta 2 bin 500 lira daha sonra 2 bin 700 lira ve Eylül ayında da 3 bin lira seviyeleri görülecek" diye konuştu. Yıllık enflasyonun yüzde 45-50 seviyelerinde gerçekleşmesinin beklendiğine işaret eden Yıldırımtürk, enflasyonun yüzde 50 olması halinde 3 bin lira seviyelerinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. "Gram altında yıl sonu beklentim 3 bin 200-3 bin 500 lira bandı" dedi.

ALTIN YATIRIMCISI BU SEVİYELERE DİKKAT!

Darphane'nin bir süredir randevulu sistemle çalışmayı bıraktığını ve bu durumun kuyumcu esnafını zor durumda bıraktığını belirten Yıldırımtürk, Darphane'nin talebe yetişmek için vardiyalı çalışmaya başladığını ifade etti. Yıldırmtürk, "Darphane'nin hızlı teslimata başlamasıyla al-sat farkının azalmasını bekliyoruz" dedi.

Altın alacak vatandaşların bugünlerde biraz beklemesi gerektiğine dikkat çeken Yıldırımtürk, faizi tercih etmeyen vatandaşların orta ve uzun vadede yatırım yapması gerektiğini ifade etti. "Orta ve uzun vadeli yatırımcılar mevcuttaki pozisyonlarını korumalı" diye konuştu.

Profesyonel yatırımcıların da alım için biraz daha beklemeleri gerektiğini belirten Yıldırımtürk, satım için ise 2 bin 75 veya 2 bin 500 lira seviyelerinin uygun olduğunu vurguladı. 

KAYNAK : Haber7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Keklik 1 ay önce Şikayet Et
    Belediyeler üç beş kendini bilmez köpekperesti memnun edeceklerine acilen hemde çok acil büyük baş küçük baş ve kanatli hayvan yetiştirmeyi sağlamalıdır hükumet de bu köpekperestlerin yasasını değiştirip insanların can güvenliğini sağlamakdir
    Cevapla
  • Doğa 1 ay önce Şikayet Et
    Öyleyse emekli ve askeri ücret parasıda 50 bin tl beklentisi var bu insannar ne yiyip ne iççek nasıl çocuk okutup evlendircek
    Cevapla
  • Analist 1 ay önce Şikayet Et
    Bu piyasaya fren hayvancılık ve tarımda gelişmeyle olur. Hayvancılık acilen geliştirilmeli. Denetlenmeli, ücretsiz veteriner kontrolü sayım ve dişi hayvan kesimi getirilmeli en az 5 yıl kontrol sıkı tutulmalı. Mera ve otlaklar açılmalı. Acilll
    Cevapla
  • Kimene 1 ay önce Şikayet Et
    Zenginin altını parası garibanın çenesini yorarmış
    Cevapla
  • Nokta 1 ay önce Şikayet Et
    Abi herkes konuşuyor Yok yani savaş deseniz dünya alışıyor. Çocukların ölmesi deseniz dünya alışıyor. Dünyada piyasaya güvensizlik deseniz anlıyorum lakin Dünya tarihinde ticaret esastır. Anlamıyorum herkes olmuş müneccim. 2024 sonunda altın en fazla 2900/3200 TL olur gerisi atmasyon , oyun olur hodri meydan. Yaşayın görün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR