Pazarın en pahalısı kıl biber, en ucuzu pırasa

Samsun’da halk pazarında en pahalı sebze kilosu 120 TL’den satılan kıl biber, en ucuz sebze ise kilosu 15 liradan satılan pırasa oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2024 21:35 GÜNCELLEME 17.03.2024 09:53 EKONOMİ
Pazarın en pahalısı kıl biber, en ucuzu pırasa
Pazarın en pahalısı kıl biber, en ucuzu pırasa

11 ayın sultanı Ramazan'da halk pazarlarında alışveriş hareketliliği hakim. İlkadım ilçesinin en kalabalık halk pazarı olan Modern Pazarı'nda satışa sunulan ürünlerden sebzelerde en ucuzu kilosu 15 TL’den satılan pırasa olurken, en pahalı sebze ise geçen haftaya göre 30 TL daha ucuzlayan ve şu anda kilosu 120 TL olan kıl biber oldu. Meyve fiyatları ise 25 TL ile 70 TL arasında değişiyor.

Pazarda satışa sunulan sebzelerin ortalama fiyatı şöyle:

Soğan kilo 15 TL, patates kilo 17,5 TL, karnabahar tane 10 TL, ıspanak baş 20 TL, domates kilo 35 TL, salata kilo 35 TL, patlıcan kilo 50 TL, dolmalık kabak kilo 25 TL, çarliston biber kilo 50 TL, kapya biber kilo 70 TL, kıl biber kilo 120 TL, pazı bağ 10 TL, havuç kilo 20 TL, kelem tane 30 TL, brokoli bağ 25 TL, marul bağ 30 TL, roka bağ 10 TL, kinzi bağ 15, taze soğan bağ 15 TL, maydanoz bağ 10 TL, dolmalık biber kilo 60 TL, Brüksel lahana kilo 50 TL ve pırasa kilo 15 TL.

Satışa sunulan meyvelerde ise ortalama fiyatlar portakal kilo 25 TL, mandalina kilo 30 TL, muz kilo 50 TL, çilek kilo 70 TL, ayva, nar, armut 50 TL ve elma da 25 TL’den satışa sunuluyor.

 

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    ALLAH topunuzu cehennemde yaksın inşallah AMİN.
    Cevapla
  • Trrr turhl 1 ay önce Şikayet Et
    ALLAH SONUMUZU Hayır etsin.Bu pahalilik nereye kadar .bu nasil is....!!!!!
    Cevapla
  • Mucahid 1 ay önce Şikayet Et
    Pahalı deyil. Ucuz elhamdülillah. Bir yura aşağı yukarı domates. Bir yuraya domates nerede var. Avrupa'ya satsan dahami iyu
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yeme kıl biberi ölmezsin her şeyi mevsiminde ye daha sağlıklı ol kardeşim.
    Cevapla
  • Soğuk duş 1 ay önce Şikayet Et
    Menemende yiyemeyeceğiz artık
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    zaten marttan sonra,hava ısınınca herşey düşecek neyi merak ediyorsunuz ki. kışın sebzesini,yazın niye yemiyorsunuz da,yazın sebzesinin pahalı olduğunda şikayet ediyorsunuz. adam serada isitmayla ürün çıkarıyor,bedavaya mı verecek.? ya yardan yada serden geçeceksiniz.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Mevsimi dışında yetişen sebze meyveye turfanda denir. Turfanda sebze yaza göre biraz pahalı olabilir. Yemeyiverin demekle olmuyır turfanda sebze için bile pahalı. Sizin kafalara ne oldu böyle yemeyiverin deyip çıkıyorsunuz. Sanki kış sebzeleri ucuz da.
    Cevapla
  • Nasıl yani 1 ay önce Şikayet Et
    Hay Allah razı olsun biraz daha bekle mevsiminde ye demi ölmezsin demi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR