Dolandırıcıların yeni tuzağına dikkat! Bu yöntemle binlerce ziyaretçi çekiyorlar...

Dolandırıcıların 'İndirimli fiyat tuzağı' ile sitelerine binlerce müşteri çektiği ortaya çıktı. Ürün siparişi veren çoğu müşteri, siparişlerinin nedensizce iptal edildiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2024 17:01 GÜNCELLEME 22.03.2024 17:02 EKONOMİ
Dolandırıcıların yeni tuzağına dikkat! Bu yöntemle binlerce ziyaretçi çekiyorlar...
Dolandırıcıların yeni tuzağına dikkat! Bu yöntemle binlerce ziyaretçi çekiyorlar...

İnternet alışverişinin cazibesi, sunduğu kolaylık ve çeşitlilikle her geçen gün artıyor. Ancak bu sanal pazar yerinde tüketicileri bekleyen tuzaklar da yok değil.

Son zamanlarda bazı alışveriş sitelerinin, müşteri çekmek için uyguladığı agresif indirim kampanyaları, tüketicilerin mağduriyetine yol açıyor.

Tüketicilere finansal güvenliği artıracak önerilerTüketicilere finansal güvenliği artıracak öneriler

UCUZ ÜRÜNLERLE MÜŞTERİ AVI

TRT Haber'e açıklamalarda bulunan Bilişim Uzmanı Deniz Unay vatandaşları dolandırıcıların yeni yöntemine karşı uyardı. Unay'ın açıklamaları şu şekilde: 

Son dönemde özellikle hem tüketici hakem heyetlerine hem de şikayet sitelerine çok ciddi başvuru var. Bu başvuruların da ana kaynağı promosyon fiyat tuzağı...

Satın alınan ürünler maalesef tüketicilere kargolanmıyor. Bunun karşılığında da iki türlü açıklama yapılıyor; 'ya ürününüz sevk edilirken yolda hasar gördü veya hatalı fiyatlamadan dolayı maalesef ürününüzü gönderemiyoruz' şeklinde açıklama yapıyorlar."

DOLANDIRILDIĞINI ANLAYAN VATANDAŞ NE YAPMALI?

Söz konusu konuyla ilgili TRT Haber'e açıklamalarda bulunan Avukat Bünyamin Güney ise vatandaşların almaları gereken önlemleri açıkladı. Güney'in açıklamaları şu şekilde:

Malın misliyle değişimi mümkün değil ise bedelinin iadesini isteyebilir. Malda ayıp varsa ayıp oranında fiyatında indirim söz konusu olduğu için tüketici illa bu ürünü iade ediyorum dediğinde satıcının elinde olmayabilir. Bu durumda o ürünü alamayıp bedelini alabilir.

Yüzde 90’a varan indirimlerle sunulan ürünler, tüketicilerin ilgisini çekiyor; ancak bu ürünlerin birçoğu asla müşterilere ulaşmıyor.

Siparişler, bir süre bekletildikten sonra iptal ediliyor ve tüketiciler, vaat edilen fırsatlardan yararlanamıyor.

BAZILARI PARAYI İADE EDİYOR AMA... ZİYARETÇİLERİ ÇEKMİŞ OLUYORLAR

Dolandırıcılar daha sonra bilgilendirme notunda ise sipariş sürecinde yaşanan aksaklıklardan dolayı siparişlerin gerçekleşmediği belirtiliyor.

Dolandırıcıların iptal ettikleri ucuz siparişlerden sonra tüketicilere para iade edilmiş oluyor ancak o süreçte binlerce ziyaretçiyi kendi sitelerine çekmiş oluyorlar.

Tüketici Mahkemesi'ne başvuruda parasal sınır artırıldıTüketici Mahkemesi'ne başvuruda parasal sınır artırıldı

MAĞDURİYET OLUŞTURAN PROMOSYONLAR

Bu durum, özellikle promosyon ürünleriyle dikkat çeken sitelerde sıkça rastlanan bir sorun.

Tüketiciler, cazip fiyatlarla satın aldıklarını sandıkları ürünlerin peşinden uzun süreler harcayıp, sonunda elleri boş dönüyorlar.

Sosyal medyada ucuz eşya linkine tıkladı, büyük şok yaşadıSosyal medyada ucuz eşya linkine tıkladı, büyük şok yaşadı

NE TÜR ÖNLEMLER ALMALIYIZ?

Tüketicilerin bu tür dolandırıcılık yöntemlerinden korunmak için dikkatli olması gerekiyor. Uzmanlar, internette alışveriş yaparken şu noktalara dikkat edilmesini öneriyor:

  • Ürünü satın almadan önce satıcının güvenilirliğini araştırın.
  • Ürünle ilgili yorumları okuyun.
  • Gerçek olamayacak kadar düşük fiyatlara karşı dikkatli olun.
  • Güvenli ödeme yöntemlerini tercih edin.
  • Ürün size ulaşmadıktan sonra satıcıya asla para göndermeyin.
KAYNAK : TRT HABER | HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Mehmet AKER 1 ay önce Şikayet Et
    Ama,o Amazon da aynısını yapıyor parayı tahsil edip çeşitli bahaneyle para iadesi yapmıyor müşteri hizmetleri numarasi dahi yok muhatap olacak kişi karşında yok ben bu tuzağa düştüm sizler düşmeyin
    Cevapla
  • Hakan 1 ay önce Şikayet Et
    Yöntem çoook bunlarda. Yeni çıkan "Ürünü iade halinde kargonun alıcı tarafından ödenmesi" kararını kullanarak, sipariş verilen ürünle hiç alakası olmayan ürün gönderiliyor ve alıcı bir de kargo iade ücreti ödememek için alakasız ürünü satınalmış oluyor.
    Cevapla
  • Asi 1 ay önce Şikayet Et
    Son 3 ayda internet üzerinden ne aldıysam sorun yaşadım 50 alışveriş te 1 tane doğru sağlam geldi markaymis suymus buymuş elektronik hele hiç almayın tam kara düzen yok kargo sorunu yok hep birileri suçlu ama olan size oluyor yeni bir yasa gelmeli
    Cevapla
  • Muhsin 1 ay önce Şikayet Et
    DOLANDIRICILIK HARAM DOLANDIRICILIK HARAM ZORBALIK HARAM AHLAKSIZLIK HARAM KÖTÜLÜK HARAM herkese haram
    Cevapla
  • ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    Bedava peynir fare kapanında. bizim mallar kerizler ucuz satıyor diye balıklama atlıyorlar. elbette av oluyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR