‘Yarısı Bizden’ dönüşüm kampanyasında ilk temel atıldı

İstanbul'da başlatılan 'Yarısı Bizden' kampanyasında ilk temel atıldı. Her konut için 700 bin lira hibe, 700 bin lira uygun şartlarda kredi ve 100 bin lira taşınma desteği verdiği kampanyada ilk örnek proje Üsküdar’da hayata geçecek.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2024 09:28 GÜNCELLEME 26.03.2024 11:16 EKONOMİ
‘Yarısı Bizden’ dönüşüm kampanyasında ilk temel atıldı
‘Yarısı Bizden’ dönüşüm kampanyasında ilk temel atıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Yarısı Bizden’ kampanyası kapsamında İstanbul’da ilk evlerin temellerinin atıldığını ve inşaatların da hızla yükseldiğini bildirdi.

Bakan Özhaseki, “Bu bağlamda; Devletimizin sağladığı 1.5 milyon TL destek ile Üsküdar Salacak Mahallesi’nde evlerini dönüştürmeye başlayan Şüküre ve Hayrullah Başkan ile Mesut Uçar kardeşlerimizin evlerinin yapımı hızla sürüyor, kısa sürede bitirecekler inşallah. İstanbul’umuzu güvenli hâle getirmek için kaybedecek vaktimiz yok. Biz hazırız, ‘Yarısı Bizden’ desteğimiz hazır. Vatandaşlarımızın yanındayız, evlerimizin yapımını bir an evvel başlatalım. İstanbul’umuzu sağlam ve güvenli yuvalarla Türkiye Yüzyılı’nın yıldızı yapmak için canla başla, omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ MEMNUN

Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Sezayi Köse ise, “İstanbul’un bir an önce afetlere karşı hazır hale gelmesi için yapım yardımı kampanyası çerçevesinde İstanbul’da hızlı bir dönüşüm süreci başladı” diye konuştu.

Kampanyadan faydalanan Hayrullah Başkan, binalarının çok eski olduğunu ve çürümeye başladığını söyledi.

‘Yarısı Bizden’ Kampanyasını duyar duymaz hemen müracaatta bulunduklarını söyleyen Başkan, “Başvurumuz kabul oldu. İstanbul’da ilk desteği alan yer biziz. Çok mutluyuz” şeklinde konuştu. Şüküre Başkan isimli bir vatandaş ise, “Evimiz yıkılmıştı ve altı parçalanmıştı. Durulacak gibi değildi. Devletimiz bize destek olacak” dedi. Kampanyaya dahil olmaktan duyduğu mutluluğunu dile getiren Mesut Uçar ise, “Buradan ayrılmak istemiyorum. Kampanya sayesinde artık içimiz rahat” ifadelerini kullandı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • muhafız1969 1 ay önce Şikayet Et
    bu kampanyayı kocaeli içinde bekliyoruz lütfen bu konuda kocaeli halkınında beklentisi yerine getirilirse memnun oluruz
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Tamam kampanya güzel ama fotoğrafta gördüğüm şu yıkılan bina yerine çevre sokak altyapı düzenlemesi yapılmadan aynı parsel üzerine yenisi yapılıyor bu gibi projelerin parsel değilde ada olacak şekilde dönüşümü sağlanmalı ki alt ve üst yapının daha düzenli olması saglanabilir
    Cevapla
  • Ensar 1 ay önce Şikayet Et
    Ada'da bulunan tüm hak sahipleri ile işin süresi uzuyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR