Piyasalarda seçim haftası! Borsa ve altın ne olur?

Seçim öncesi piyasalardaki fiyatlamalar merak ediliyor. Uzmanlar, borsanın bu hafta dalgalı seyredeceğini, altın fiyatlarının yükseleceğini belirtiyor. Yabancı girişinin ise seçim sonrası hızlanacağı görüşü hakim.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2024 13:39 GÜNCELLEME 26.03.2024 16:32 EKONOMİ
Piyasalarda seçim haftası! Borsa ve altın ne olur?
Piyasalarda seçim haftası! Borsa ve altın ne olur?

Seçim öncesi son haftada Borsa İstanbul haftanın 2. işlem gününe yatay bir seyirler 9 bin 029 puandan başladı. Altın fiyatlarında ise yön yukarı.

Altının onsu 2 bin 179 dolar seviyelerinden işlem görürken, gram altın 2 bin 255 liradan alıcı buluyor. 

Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, piyasalardaki beklentileri değerlendirdi.

SEÇİM ÖNCESİ BORSADA TEKNİK SEVİYELER

Bu haftanın yurt içi piyasalar için oldukça önemli olduğunu ve piyasaların siyasi kanattan gelecek açıklamaları yakından takip edeceğini belirten Karadağ, "Seçime doğru zaman daraldıkça piyasalardaki dalgalı seyir devam edebilir" dedi. Karadağ, Mart ayı kontratlarda Cuma gününün son işlem günü olmasının piyasalardaki dalgalanmayı tetikleyebileceğini belirtti. 

Borsa İstanbul'un 8 bin 700 ve 9 bin puan aralığında seyrettiğine dikkat çeken Karadağ, "Seçim haftası olması itibariyle borsada yeni bir trendin oluşacağını öngörmüyorum, borsada yön arayışı devam edecektir. Yatırımcılar bu hafta temkinli olsunlar" dedi.

Bankacılık sektörünün kayıplarını toplamaya başladığını ifade eden Karadağ, borsada 9 bin puanın yukarıda direnç noktası olarak izlenmeye devam edileceğini vurguladı. "9 bin puanın üzerinde kaldığı sürece yukarı yönlü hareket sürer" diye konuştu.

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasanın dengeleneceğine işaret eden Karadağ, önümüzdeki haftalarda borsada yeni rekorların görülebileceğini belirtti. Borsada geri çekilmelerde ise 8 bin 700 puanın destek bölgesi olduğunu söyleyen Karadağ, "8 bin 700 puan ve 9 bin 300 puan aralığını bu hafta takip edeceğiz" dedi.

SEÇİM SONRASI PİYASALARDA BEKLENTİLER NELER?

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasaların nefes alacağına dikkat çeken Karadağ, "Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası piyasalar derin bir nefes almıştı aynı senaryoyu bu seçimde de göreceğiz" dedi.

Merkez Bankası'nın geçen hafta politika faizini 500 baz puan artırdığını hatırlatan Karadağ, "Bu adım ile yabancı kuruluşlar, Merkez Bankası'nın politikalarında kararlı duruşunu bir kez daha görmüş oldu" diye konuştu.

Yabancı kuruluşların Türkiye ekonomisini olumlu yorumlamaya başladığının altını çizen Karadağ, bu durumun önümüzdeki aylarda yabancı yatırımcıyı iştahlandırabileceğini ifade etti. "Uygulanan politikaların sonuç vermesi mutlaka yabancı yatırımcıyı cesaretlendirecektir" dedi.

 

GRAM ALTIN İÇİN YIL SONU TAHMİNİ 

Fed'in 2024 yılında 75 baz puan faiz indireceği beklentisinin korunduğunu ifade eden Karadağ, ABD Merkez Bankası'nın enflasyona bağlı hareket edeceğine dikkat çekti. Piyasaların faiz indirim beklentisinin emtia fiyatlarını desteklediğini belirten Karadağ, "ABD'de bu hafta büyüme ve çekirdek kişisel tüketim harcamaları verisi açıklanacak. Özellikle tüketicim harcamaları verisi önemli çünkü enflasyonla ilgili ipuçları verecek. Bu veri sonrası piyasalarda bir hareketlenme görülebilir" diye konuştu.

ABD'den gelen verilerin Fed'in Mayıs'ta mı Haziran'da mı faiz indireceğine dair bir öngörü oluşturabileceğine dikkat çeken Karadağ, tüm bu gelişmelerin altın fiyatlarını etkileyeceğinin altını çizdi. Altında geri çekilmelerin sınırlı kaldığını, yukarı yönlü potansiyelini koruduğunu vurgulayan Karadağ, gram altının yıl sonunda 2 bin 700 liraya kadar yükselebileceğini ifade etti. "Gram altın yatırımcısı pozisyonlarını korumaya devam edebilir. Sadece ons altında bir geri çekilme veya kar satışı yaşanırsa gram altın alabilirler" dedi.

KAYNAK : Haber7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 5
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Onu bunu bilmem de yüksek Faiz duman etti. Güzel memleketim ah be ah bu kadar faiz nedir.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bist 100 yükseliyor, hisseler düşüyor. Kamu bankalarında altın makası neredeyse 250 TL ye çıkmış ne altın alabilen ne satabilen var. Fiziki altına hucüm var hala bir şey düşecek diyorlar.Herhalde on senedir dolar düşecek inana var mı?
    Cevapla
  • Kemalettin 1 ay önce Şikayet Et
    Endeks 9000 hisseler 5000 sevoyesinde kazanan varsa yazsin
    Cevapla
  • Avşar 1 ay önce Şikayet Et
    Bir senedir hisselerimi satmadım. Diğer yatırım araçlarından fazla kazandım. Çok şükür.
    Cevapla
  • son Osmanlı 1 ay önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum seçim sonrası borsada yeni rekor gelecek tir 9.500 e doğru bekliyorum
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR