Cevdet Yılmaz'dan 'işsizlik' açıklaması! OVP'yi işaret etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TÜİK'in bugün açıkladığı iş gücü verilerinin OVP'deki hedefler doğrultusunda gerçekleştiğini vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.04.2024 12:00 GÜNCELLEME 15.04.2024 12:12 EKONOMİ
 Cevdet Yılmaz'dan 'işsizlik' açıklaması! OVP'yi işaret etti
Cevdet Yılmaz'dan 'işsizlik' açıklaması! OVP'yi işaret etti

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı mart ayı işsizlik oranını değerlendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, açıklamasında işsizlik verisinin OVP beklentilerinden göre iyi performans gösterdiğini belirtti.

Yılmaz'ın paylaştığı mesajında "Mevsimsel etkilerden arındırılmış verilere göre 2024 Şubat ayı işsizlik verisi yüzde 8,7 oranıyla bir önceki aya ve OVP beklentilerimize göre iyi performans göstermiştir." diyerek gelinen olumlu aşamayı gözler önüne serdi.

"İŞSİZLİK VERİSİ OVP BEKLENTİLERİMİZE GÖRE İYİ PERFORMANS GÖSTERDİ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, iş gücü verilerini şu sözlerle değerlendirdi:

Genç işsizliği, bir önceki yılın aynı ayına göre 3,1 puanlık bir iyileşme kaydederek yüzde 15,6’ya düşmüştür. Kadınlarda işsizlik oranı ise yüzde 11,3’lük seviyesiyle yaklaşık 10 yılın en düşük seviyesine inmiştir.

"İSTİHDAM ORANI TARİHİN EN YÜKSEK SEVİYELERİNDE SEYREDİYOR"

Şubat ayında istihdamımız 32,4 milyonu aşarken yüzde 49,3’e ulaşan istihdam oranımız da tarihimizin en yüksek seviyelerinde seyretmeye devam etmektedir.

İSTİHDAM DOSTU POLİTİKALAR KARALILIKLA UYGULANIYOR

Önümüzdeki dönemde ekonomik istikrarı devam ettiren politikaların yanı sıra özellikle genç ve kadınlar başta olmak üzere iş gücü potansiyelini harekete geçirecek istihdam dostu politikalar izlemeye ve programımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz.

KAYNAK : AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Vicdan 2 hafta önce Şikayet Et
    Faizleri indirin yeter tıkandık
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR