Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dünya Bankası ile ilgili iddialara dair açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu kaynakların amacı dışında kullanımının söz konusu olmadığı belirtildi.
ABONE OLHazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal medyada Dünya Bankası ile ilgili dolaşan iddiaların asılsız olduğunu duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Dünya Bankası'ndan sağlanan kaynakların proje amacının dışında kullanımının söz konusu olmadığı belirtildi.
Ayrıca programda geçen "kırılgan gruplar" ifadesine açıklık getiren Bakanlık, kredilerin İstanbul sözleşmesi ve LGBT ile ilişkisi olmadığı da ifade edildi.
"DÜNYA BANKASI’NDAN 52 MİLYAR DOLAR FİNANSMAN SAĞLANDI"
Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:
"Dünya Bankası (DB) ve Türkiye arasındaki beş yıllık işbirliğinin yol haritası niteliğindeki Ülke İşbirliği Çerçevesi (CPF) dokümanına ilişkin sosyal medyada dolaşan iddialar asılsız ve mesnetsizdir.
1947 yılında üye olduğumuz Dünya Bankası’ndan bugüne kadar toplamda 52 milyar dolar finansman sağlanmıştır. Söz konusu finansman kalkınma önceliklerimiz kapsamında ilgili kuruluşlarımız ve DB tarafından ortaklaşa geliştirilen projeler kapsamında kullanılmaktadır.
“KAYNAKLARIN PROJE AMACININ DIŞINDA KULLANIMI SÖZ KONUSU DEĞİL”
DB’den sağlanan kaynakların proje amacının dışında kullanımı söz konusu değildir.
DB kredileri yoksulluğun azaltılması ve refahın eşit paylaşılması odağında sürdürülebilir büyümeyi hedeflemekte olup; bu kaynakların kullanımında toplumun ortak çıkarı gözetilmektedir.
"BU KREDİLERİN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VE LGBT İLE İLİŞKİSİ YOKTUR"
CPF programında geçen “kırılgan gruplar” esas itibarıyla yeşil dönüşümden olumsuz etkilenecek meslek gruplarında çalışanlar ile finansmana erişimde zorluklarla karşılaşanları ifade etmektedir. DB projeleri ile söz konusu gruplara beceri kazandırılarak üretime dahil edilmesi ve böylece istihdamın artırılarak yoksulluğun azaltılması hedeflenmektedir. Dolayısıyla bu kredilerin İstanbul sözleşmesi ve LGBT ile ilişkisi yoktur.
"SIĞINMACILAR ÖZELİNDE DB’DEN SAĞLANACAK HERHANGİ BİR KREDİ BULUNMAMAKTADIR"
Avrupa Birliği’nden sığınmacılar için Mali Yardım Programı (FRIT) kapsamında sağlanan hibe desteğinin kullanımında Dünya Bankası önemli bir rol oynamaktadır. CPF dokümanında bu gibi desteklere ilişkin göstergeler de takip edilmektedir. Ancak yeni CPF dokümanında sığınmacılar özelinde DB’den sağlanacak herhangi bir kredi bulunmamaktadır.
Geçmişte olduğu gibi Dünya Bankası ile kalkınma hedeflerimizin desteklenmesinde birlikte çalışmaya ve geliştirdiğimiz büyük projelerimiz ile katma değer üretmeye devam edeceğiz."
-
Ersever 7 ay önce Şikayet EtŞu belediyelere bir el atılmalı, gelen yiyor veya çevresine yediriyor, giden yiyor ve yediriyor, borç takıyor hesap soran yok, yan gelip yatan personel dolu, ayrıca maaşları asker ve polisten yüksek, yakın tanıdıklarım var, atmıyorum.Beğen
-
Ersever 7 ay önce Şikayet EtBu sığınmacı vatandaşlar gerçekten büyük bir külfet, evet onlardan biri olabilirdim, Allah düşürmesin,ancak bir gerçek var ki öz kardeş bile birbirinin evinde fazla misafir olamıyor, sadece Türkiye bu yükü çekmemeli, zengin körfez ülkeleri uzak doğudan adam getiriyor çalıştırmak için, dilleri, ırkları ve dinleri aynı bu kardeşleri neden almıyor.Beğen
-
Sinan 7 ay önce Şikayet EtDünyadaki gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yani Türkiye eskiden kredi alirdi memur maaşlarını ödemek için şimdiki yatirim kredisi yani türkiyede şirket açmak istiyen yatırımçilar için kullanılıyor yani Türkiye bu kredileri yatirimçilara kredi olarak veriyor şirketler krediyi ödüyor fark bu farklı bir durumBeğen
-
Tecube 7 ay önce Şikayet EtDovôze başıomalı işçi emekli bunu bekliyor TL 000 oldu 5 yıldaBeğen
-
Vatandaş 7 ay önce Şikayet Etne zamana kadar Faiz ler rekor da kalacak. Zenginlere çalışmaya devam mıBeğen Toplam 2 beğeni