Uzman isimden dikkat çeken tavsiye!

Jeopolitik risklerin etkisiyle altın rekor kırmaya devam ederken, dolarda da yukarı yönlü baskı devam ediyor. Peki yıl sonunda altının mı yoksa doların mı getirisi daha yüksek olacak? Analist Onur Can Bal anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2024 16:59 GÜNCELLEME 17.04.2024 17:02 EKONOMİ
Uzman isimden dikkat çeken tavsiye!
Uzman isimden dikkat çeken tavsiye!

Altın fiyatları yükselişini bugün de sürdürüyor. Dün öğleden sonra düşüşe geçen altın fiyatları yeni güne yükselişle başladı.

Yükselen tahvil faizlerinin altının alternatif maliyetini artırmasına karşın Orta Doğu'daki gelişmeler yatırımcıları temkinli hareket etmeye yönlendiriyor. 

Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, Haber7'ye yaptığı değerlendirmede, jeopolitik risklerin altını ve kuru yukarı yönlü desteklediğini belirtti.

ALTIN MI DOLAR MI?

Altın fiyatlarında son dönemlerde hızlı yükselişler yaşandığını belirten Bal, ons altının jeopolitik risklerden destek bulduğunu işaret etti. Altın fiyatlarında kısa vadede zaman zaman dalgalanmalar olabileceğini ifade eden Bal, "Yılın genelinde altın fiyatlarında yükselişin devam etmesini bekliyoruz" dedi. Jeopolitik risklerin devam etmesinin ve majör merkez bankalarının faiz oranlarını indirmeye başlamasının altını destekleyeceğine dikkat çeken Bal, orta vadeli gram altın yatırımcılarının pozisyonlarını korumaları gerektiği yönünde tavsiyede bulundu. Yıl sonu gram altın tahminini de paylaşan Bal, 2 bin 800 lira seviyelerini görebileceğini söyledi. Bal, "Altının yıl sonu getirisi kurdan fazla olacak. Yatırımcılar portföylerinde kurun değil altının payını artırmalı" diye konuştu.

BORSADA TEKNİK SEVİYELERİ AÇIKLADI

Jeopolitik risklere ve iki günlük düşüşe rağmen borsanın 9 bin 450 puanın altına gerilememesinin yukarı yönlü bir isteğin teknik göstergesi olduğunun altını çizen Bal, Borsa İstanbul için ortada vadede pozitif bir görüşün hakim olduğuna dikkat çeken Bal, yılın ikinci yarısında yabancı alımların desteğiyle borsada zirve seviyelerin görüleceğini belirtti.

Kısa vadede endekste 9 bin 450 puanın altında bir kapanış olmadığı sürece kısa vadeli pozisyonların korunması gerektiğini vurgulayan Bal, "Kısa vadede 9 bin 700 puanın üzerinde kapanış olursa ilk izlenecek direnç seviyesi 9 bin 849 puan. Bu seviyeler sonrası 10 bin puan ve üzerini borsada görmemiz kuvvetli ihtimal" diye konuştu.

Trade yapmak isteyen yatırımcıların 10 bin puan seviyelerinde yaşanacak kapanışlarda kar alımı yapabileceği tavsiyesinde bulunan Bal, 10 bin puan üzeri seviyelerde ise tekrardan alım yapılabileceğini belirtti.

JEOPOLİTİK RİSKLERİ PİYASALAR NASIL FİYATLIYOR?

İsrail ile İran arasında yaşanan gerilimin Orta Doğu'daki en büyük risk olarak görüldüğünü belirten Bal, Pazartesi ve Salı günü borsadaki geri çekilmelerin İsrail ve İran arasındaki gerilimin etkisiyle olduğunu ifade etti. "Bugün özelinde iki taraftan da misilleme gelmemesi nedeniyle borsada bir toparlanma var" dedi. Bir süre daha jeopolitik risklerin gündemde kalmaya devam edeceğine işaret eden Bal, piyasaların İsrail ve İran'ı yakından takip edeceğini söyledi. Jeopolitik riskler nedeniyle piyasaların 2 hafta daha oynak seyredeceğine dikkat çeken Bal, Fed'den gelen faizle ilgili mesajların da piyasalar için oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

KAYNAK : Haber7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR