Bankalardan emeklilere faiz engeli!

Daha avantajlı promosyon ödemesinden faydalanmak isteyen emeklilerin hesabını başka bankaya taşıma isteği kredi engeline takıldı. Bankalar, var olan kredilerin kapatılmadan başka bankaya geçişi kabul etmiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2024 15:10 GÜNCELLEME 17.04.2024 15:56 EKONOMİ
Bankalardan emeklilere faiz engeli!
Bankalardan emeklilere faiz engeli!

Bankaların emekli promosyonları arttı. Ancak emekliler daha yüksek promosyon veren bankalara geçmek istediğinde kredi engeline takılıyor.

TÜKONFED Bankacılık Komisyon Başkanı Hüseyin Ölmez, "Emekli kredisi kullanmış aylık faiz 1.05 kullandığı tarihte. Bugün diyor ki git öde onu. Onu ödeyebilmesi için başka bankadan yeni kredi alması lazım. Peki aylık faiz kaç? yüzde 5 buçuk. Yani emekli promosyon almaya giderken kredi çekip eski bankasına faiz ödemek zorunda." dedi.

Emeklilerin hesaplarını başka bankaya taşımak için taahüt süresini doldurma zorunluluğu yok. Doldurmadığı süreye karşılık gelen promosyon ücretini iade etmek zorunda.

Ölmez, "Burada tahsil edilecek para şudur. Aldığınız promosyonu 36'ya böleceksiniz. Bankada kaldığınız müddet için de o 36'yı 10 ile çarpacaksınız. Bu hak ettiğiniz paradır. Hak ettiğiniz parayı aldığınız promosyondan düşünce bankaya geri ödemeniz gereken para da budur." dedi.

BANKALAR İADE EDİLMEYEN TUTAR İÇİN DE FAİZ İSTİYOR

Ölmez, "Banka burada sen bu parayı faizsiz kullandın deyip benden tüketici kredisi faizi alıyor. Bunu hukukumuz da haklı gördü. Fakat uygulanan faiz bugünkü tüketici kredisi faizi. Yani yüzde 6'lar. Promosyonun önemli bir kısmını faiz olarak ödüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : NTV/Sibel Can
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Sahici 1 hafta önce Şikayet Et
    Özel bankalardan uzak durun. İki binlira fazla promosyon alacağım diye imzaladığınız sözleşmelerin içerisinde büyük tuzaklar dolu. İleride mağduriyet yaşamayın. Şartları iyi okuyun işinize geliyorsa amenna.
    Cevapla
  • verme 1 hafta önce Şikayet Et
    kredi borc var ise riske girilmez zaten emekli kredi vermek da hata ølur ise babayi alirsin yada emekli diye ødemese yine babayi alirisn galiba mahkeme øyle bir sacmalik dedi
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Para FAİZE gidiyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR