'Uyarı' yayınlanmıştı! Magnum Türkiye'den açıklama

Magnum Türkiye, İngiliz basınında yer alan "Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor" haberlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2024 12:04 GÜNCELLEME 18.04.2024 15:48 EKONOMİ
'Uyarı' yayınlanmıştı! Magnum Türkiye'den açıklama
'Uyarı' yayınlanmıştı! Magnum Türkiye'den açıklama

İngiltere basını, hızlı tüketim ürünleri şirketi Unilever'in bir grup Magnum dondurmasınının toplatılması çağrısında bulunduğunu servis etti.

Magnum Bademli dondurma çubuklarını, "olası plastik ve metal varlığı şüphesi" nedeniyle acil olarak geri çağırıldığı haberlerinin yayımlayan İngiliz basını, Gıda Standartları Ajansı'nın "tüm perakende mağazalarda duyurular asılacağını" söylediği bilgisine yer verdi.

Magnum Türkiye, "bir grup Magnum dondurmasınının toplatılması çağrısı" ve Gıda Standartları Ajansı'nın "yenmemeli" uyarısına cevap verdi.

Türkiye'deki Magnum ürünleri için herhangi bir risk söz konusu olmadığını belirten Magnum Türkiye'nin açıklaması şu şekilde:

"Çeşitli haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında yer alan 'Magnum Badem ürünlerinin metal içerebileceği endişesiyle toplatılmasına' dair haberlere istinaden, konuya netlik getirmek üzere açıklamamızı bilgilerinize sunmak isteriz. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki Türkiye Magnum ürünleri için herhangi bir risk söz konusu değildir. Türkiye’de piyasada bulunan tüm çubuklu Magnum ürünlerimizi Çorlu ve Konya fabrikalarımızda uluslararası gıda standartlarında, son teknoloji ile donatılmış tesislerimizde tüm sağlık ve hijyen tedbirleri sağlanarak el değmeden üretiyoruz. Halihazırda Türkiye’de üretilen ve satılan ürünlerimizde söz konusu türde bir risk bulunmamakta olup, herkesi güvenle yiyebilecekleri gıdalarla buluşturmaya devam ediyoruz. İngiltere ve İrlanda'da üretilen Magnum Badem ürününde kısıtlı sayıdaki serisinde yaşanan durum, Türkiye’de üretilen ve satılan hiçbir Magnum ürünü için bir sorun teşkil etmemektedir."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 117 TÜMÜ
  • Gurbetci 1 hafta önce Şikayet Et
    Magnum bir Unilever ürünü deyilmi? En son hatirladim bunlar Mikroplar iyi yok edilir diye Domestos reklami yapmislardi Filistinlilere karsi. Arastirin.
    Cevapla
  • @@@@@@ 1 hafta önce Şikayet Et
    45 lira zaten kim yicek(o sırada kankamın magnum yiyişi)
    Cevapla
  • Cesmeli 1 hafta önce Şikayet Et
    Açık olarak aldığınız güvenilir diye yediginiz mahallelerde yediğiniz dondurmaları bir araştırın neler kullanıldığına
    Cevapla
  • Kadir 1 hafta önce Şikayet Et
    İngilterede toplatılanları da Türkiyeye gönderecekler nasıl sa biz de kural denetim vs yok
    Cevapla
  • Gakgo 1 hafta önce Şikayet Et
    Yemiyen bir pişman Yiyen zamanla anlayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR