Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi

T10X ve T10F gibi modellerle büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşan Türkiye'nin otomobili Togg, heyecanlandıran bir açıklama daha yaptı. Türkiye'nin otomobili Togg'un yeni bir model için çalışmalara başladığı duyuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2024 13:05 GÜNCELLEME 18.04.2024 13:06 EKONOMİ
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi

Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, bir sene önce çalışmalarını yaptıkları T10F'yi ocak ayında sergilediklerini belirterek, "Şimdi aynı şekilde T10F'nin sonrasının da çalışmalarını yapıyoruz, yani hep söylediğimiz B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet sonra da T8X'i de göstermeye hazır hale gelebiliriz" dedi.

Gürcan Karakaş, Bursa Gemlik'teki Togg Teknoloji Kampüsü'nde gerçekleştirilen test sürüş programında değerlendirmelerde bulundu.

T10X'in dört çeker versiyonunun haziran-temmuz aylarında "limited edition" versiyonuyla satışa sunulabileceğini dile getiren Karakaş, Togg'un yurtdışına açılacağı zamana ilişkin bilgiler paylaştı.

TOGG'UN YURT DIŞI STRATEJİSİ

Karakaş, "Bu senenin sonundan itibaren Avrupa'da yavaş yavaş yer edinmek üzere faaliyetlerimize devam ediyoruz. Zaten şirketimiz TOGG Europe GmbH'yı 2021'in mayıs ayında kurmuştuk, altyapıyı da oluşturuyoruz şu an. T10X'in Avrupa'daki ön satışlarına bu sene sonunda başlayıp, yeni model yılında da (2025) teslimatlara başlamak istiyoruz" dedi.

Gürcan Karakaş, markanın yurtdışı hedef pazar stratejisinin pazar dinamiklerine uyumlu olarak güncellendiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Birkaç yıl 'İskandinav ülkelerden başlar, Hollanda ve Belçika'ya, ardından yavaş yavaş bölgenin merkezine geliriz' demiştik. Bunu değiştirdik. Çünkü sektör çok hızlı gelişiyor ve Çinli markalar çok hızlı bir şekilde her yere yayılıyor. Dolayısıyla özellikle Avrupa'nın en büyük pazarı olan Almanya, Fransa, İtalya üçgeni tamamıyla dolmadan biz daha yolun başındayken oraya girme kararı aldık. Çünkü artık kendimizde de o gücü ve deneyimi de hissediyoruz."

İLK ÜRETİM YILINDA REKOR

TOGG CEO'su Karakaş, ilk modellerini satışa sunduklarında rekor bir talep gördüklerinden bahsederek, 18 saatte 2023 yılındaki üretmeyi planladıkları tüm araçları sattıklarını söyledi.

İlk 8 saatte 2022 yılında satılan tüm elektrikli otomobillerin sayısından daha fazlasını sattıklarını dile getiren Karakaş, şu açıklamalarda bulundu:

''Buradan iki önemli soruya cevap aldık; birincisi 'Türkiye böyle bir değişime hazır mı?' idi, hazır olduğunu gördük. Kullanıcılar T10X'i bilerek, isteyerek alıyor. Siparişlerin yüzde 80'den fazlası en donanımlı versiyon için geldi. Ve biz 2023 Nisan ayından yılın sonuna dek ilk 20 binin teslimatını yaptık.

Dünyada, Avrupa'da, Amerika'da, Çinli şirketler arasında, ilk üretim yılında 20 bin adet üretmiş ve satmış başka bir şirket bildiğimiz kadarıyla yok. O açıdan hem ülkemiz için hem de hepimiz için iyi bir başarı başarı, iyi bir başlangıç daha doğrusu. Bundan sonra da arkasını getirmemiz lazım. Hep beraber onun için de gece gündüz çalışıyoruz.''

BAŞARIMIZ YENİ MODELLERLE DEVAM EDECEK

Gürcan Karakaş, bu başarının yeni modellerle süreceğini, devamının ikinci modelleri fastback ve üçüncü modelle geleceğini anlattı.

Ocak ayında T10F'yi sergilediklerini anımsatan Karakaş, "Gösterdik ama bir sene önceden bunun çalışmalarını yapıyorduk. Şimdi aynı şekilde T10F'nin sonrasının da çalışmalarını yapıyoruz, yani hep söylediğimiz B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet sonra da T8X’i de göstermeye hazır hale gelebiliriz" şeklinde sözlerini tamamladı.

EN UCUZ MODELİ OLMASI BEKLENİYOR

Diğer otomobil markalarının aynı segmentindeki modelleri göz önüne alındığında B segmentindeki T8X'in Togg'un en ucuz modeli olması bekleniyor.

KAYNAK : AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 91 TÜMÜ
  • DÜŞÜNEN İNSAN 21 saat önce Şikayet Et
    İlkokula kaydını yaptırdığın zaman x nedemek olduğunu öğretmen sana çarpı işareti olduğunu söyler bide bil ürünün üzerine çarpı işareti atarlar buda sana uygun olmadığın anlamına gelir (otomobil ) yani senin anlayacağın arabada x işareti gövde, kasa, karoseri tipine denir sen jip dersen ben anlarım
    Cevapla
  • Vahdet 1 hafta önce Şikayet Et
    T8X nedir ! Türkçede olmayan bir harfin açılımı ne olabilir kullanmadığım bir harfi nasıl anlayabilirsiniz !!!!
    Cevapla
  • sebo 1 hafta önce Şikayet Et
    Arkadaş daha uygun bir araç yapın en fazla 500 bin civarı olsun alt kesim alsın
    Cevapla
  • kurt 1 hafta önce Şikayet Et
    komiksiniz ya. 1Kg kuşbaşı 700-800 Tl iken bir araç nasıl 500 bin olabilir. laf olsun diye yeazmayın Allah aşkına.
    Cevapla
  • Muhammed 1 hafta önce Şikayet Et
    Elektrikli araçlar bir ara dönem yani geçiş süreci geleceğin teknolojisi hidrojen
    Cevapla
  • Yasin 1 hafta önce Şikayet Et
    Şu anda hidrojen teknolojisi elektrikli araçları geride bırakacak
    Cevapla
  • imanLahersey 1 hafta önce Şikayet Et
    İman varsa imkân vardır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR