Altın ve Bitcoin’de İran-İsrail sarsıntısı

İsrail’in İran’ı füzelerle vurduğu yönündeki haberlerle birlikte piyasalarda tansiyon arttı. Gece saatlerinde 2 bin 375 dolardan 2 bin 417 dolara kadar yükselen ons altın, dün 2 bin 384 dolara geri çekildi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2024 12:51 GÜNCELLEME 20.04.2024 12:51 EKONOMİ
Altın ve Bitcoin’de İran-İsrail sarsıntısı
Altın ve Bitcoin’de İran-İsrail sarsıntısı

Ortadoğu’daki gerilime ilişkin endişelerin güvenli liman talebini artırmasıyla ons altın 2 bin 400 doların üzerine çıktı. Gece saatlerinde 2 bin 375 dolardan 2 bin 417 dolara kadar yükselen ons altın, dün 2 bin 384 dolara geri çekildi.

Brent petrolün varil fiyatı da 86.85 dolardan 90.75 dolara kadar yükseldikten sonra 88.90 dolara geriledi.

Kripto varlıklar ise, İsrail’in İran’a saldırı gerçekleştirdiği haberinin ardından dalgalandı.

KRİPTODA SERT DALGALANMA

CoinTR Araştırma Departmanı’nın bilgi notuna göre, artan jeopolitik gerilim nedeniyle yatırımcıların riskli olarak gördükleri varlıklardan uzaklaşmaya başlayınca Bitcoin 62 bin 300 dolardan 59 bin 600 dolara, Ethereum ise 3 bin dolardan 2 bin 800 dolara geriledi.

Saldırı sonrası kripto varlıklar sert değer kaybederken İsrail’in saldırısının sınırlı olduğu ve İranlı yetkililerin ülkeye füze fırlatıldığını reddettiği gibi detaylar açıklandıkça piyasa hareketleri biraz da olsa hafifledi. CoinTR’nin notunda, “Saldırının büyük etki yaratmaması, kripto paraların kaybettikleri değeri kısa sürede geri kazanmalarını sağladı” denildi.

Öte yandan, TL de jeopolitik gerilimlerden etkilendi.

GRAM ALTIN 2 BİN 500 TL’Yİ AŞTI

Dolar/TL dün sabah güne 3.,60 seviyesinde tarihi zirvesine yakın başladı. Ons altın ve dolar kurundaki yükselişin etkisiyle gram altın da bankalar arası piyasada 2 bin 552 TL ile rekor kırdı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Türk 1 hafta önce Şikayet Et
    Sabirla bekleyin. Simdi sallaniyor cünkü zayif elleri bosaltmak istiyorlar. Size kolay lokma vermek istemiyorlar. Bir mücadele.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Bitcoin ve alt coin al-satçılarının geçmiş tarih hesapları araştırılsa, yurt dışına para akışı, kayıt dışı para. Yüksek vergi alımı. Neden yapılmıyor. Yoksa üst düzeyi ilgilendiriyor mu
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Düşüş altinda devam ediyor
    Cevapla
  • Kurban 1 hafta önce Şikayet Et
    Kamu mühendisleri kamuyu beğenmiyorsa, istifa edecek, özel sektöre geçecek.Sonra da çok arayacaklar kamuyu..
    Cevapla
  • MRA 1 hafta önce Şikayet Et
    İran'da camilerde elektrik bedava diye madenciler kaçak göçek camilere akın etmişti.O da farkedilince madencilik tamamen gelişmiş ülkelerin kontrolüne girdi.Madenciliğin tadı kalmadı tabi.Masaüstü bilgisayarda bile kazanıyorduk 2009 da.Şimdi cihazlarda hem güçlendi hem pahalandı.Diğer coinlerin madenciliği bilgisayarla olur ama hergün 5-6 coin giriyor piyasaya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR