Bakan Uraloğlu: 'X' hala Türkiye'ye temsilci atamadı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "X hala Türkiye'ye temsilci atamadı. Bununla ilgili bir kanuni düzenleme de gerekecek. Görüşmelerimiz hala devem ediyor. Yürürlükte olan bir reklam yasağı var. Devamı da gündemimizde" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2024 22:23 GÜNCELLEME 24.04.2024 00:42 EKONOMİ
Bakan Uraloğlu: 'X' hala Türkiye'ye temsilci atamadı
Bakan Uraloğlu: 'X' hala Türkiye'ye temsilci atamadı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisinde düzenlenen resepsiyona katıldı.

'Kalkınma Yolu Projesi' hakkında konuşan Uraloğlu, "Kalkınma yolu projesini biz şu ana kadar iki götürüyorduk Irak ve Türkiye olarak. Son birkaç günlük gayretimizle dörtlü mutabakat imzaladık. Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'ı da işin içerisine kattık. Çünkü hem bu işin finansmanında hem yük temininde hem de işletilmesi konusunda katkısı olacaktır. Bu çok ciddi bir aşama ve iki aylık bir zaman diliminde de dörtlü bakanlar zirvesi yapacağız. Ama bizim zaten haftalık gerek Irak'la gerekse Türkiye'de genel müdür seviyesinde sürekli görüşüyoruz. Projede Türkiye'nin güneyi Irak'ın kuzeyindeki projeyle ilgili tamamlanmamış bir kesim var. Orası tamamlandığında finansman modeline kadar konuştuk. Bu sene orada başlamayla ilgili bir vaziyet alalım istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kalkınma yoluyla ilgili ofislerin yakın zamanda açılacağını vurgulayan Uraloğlu, TCDD bünyesinde bir firma kurulabileceğini de söyledi.

'X' HALA TÜRKİYE'YE TEMSİLCİ ATAMADI

Öte yandan, sosyal medya platformu 'X' Türkiye'de temsilcilik açması yönünde uyarılmış ve temsilcilik açılana kadar platforma Türkiye'de reklam yasağı verilmişti. Bu konudaki gelişmenin ve ek yaptırım olarak bant daraltma cezasının verilip verilmeyeceği konusunda bir soru sorulması üzerine konuşan Uraloğlu, "Hala 'X' Türkiye’ye temsilci atamadı. Bununla ilgili bir kanuni düzenleme de gerekecek. Görüşmelerimiz hala devem ediyor. Yürürlükte olan bir reklam yasağı var. Devamında bu dediğiniz de (bant daraltma) gündemimizde" dedi.

KAYNAK : DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Abd x vb. Gibi iletişim araçları ile Dünyayı dize getirmeye çalışıyorlar.
    Cevapla
  • toymaz 1 hafta önce Şikayet Et
    atamasın zaten diğerleri atadı da ne oldu. netflix lgbt propagandası yapıyor.visa yahudi lobisine çalışıyor.google desen öyle. hepsinin çalışma izinlerini iptal edip ülkemden çıkarın.hepsinin ofislerine girdim personel türk ama Türklük namına hiçbirşey yok.oruç yok namaz yok hepsi gavurlaşmış.
    Cevapla
  • mühendis33 1 hafta önce Şikayet Et
    kapatın en iyisi
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Ne bu la? Bahçeli gibi ona buna kapatın. Ne kapatması seni okutmadılar mı? Kafa diye taşıdığınla düşün, bunun usulü var, bant daraltma vs bir sürü yaptırımı var. Ver papazı al papazına dönersiniz işiniz gücünüz boş dayılanmak.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR