ABD'den İranlı şirket ve kişilere yaptırım kararı

ABD Hazine Bakanlığı, ülkedeki şirket ve devlet kurumlarına siber saldırı düzenledikleri gerekçesiyle 2 İran şirketi ve 4 İranlı için yaptırım kararı aldığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2024 11:53 GÜNCELLEME 24.04.2024 12:34 EKONOMİ
ABD'den İranlı şirket ve kişilere yaptırım kararı
ABD'den İranlı şirket ve kişilere yaptırım kararı

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisinden (OFAC) yapılan açıklamada, ABD'deki bir dizi şirket ve devlet kurumunun siber saldırıların hedefi olduğu belirtilerek bu siber saldırıları İran Devrimi Muhafızları Ordusu-Siber Elektronik Komutası (IRGC-CEC) adına yaptıkları gerekçesiyle 2 İran şirketi ve 4 İranlı için yaptırım kararının alındığı ifade edildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller da söz konusu karara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlığın yaptırım kararını 4 kişi için hazırlanan iddianameyle birlikte aldığını aktararak "IRGC-CEC, ABD ve diğer ülkelerdeki kurumlara karşı düzenlenen siber saldırılardan sorumlu bir İran devlet kuruluşudur." değerlendirmesini yaptı.

ABD'nin, kötü niyetli siber eylemleri ortaya çıkartmak ve sorumlularını cezalandırmak için çalışmalarını sürdüreceğini vurgulayan Miller, "ABD, ülke şirketlerini hedef alan siber saldırılara tolerans göstermeyecek." ifadesini kullandı.

Bu arada, OFAC'ın açıklamasında ilgili şirket ve kişilerin isimleri paylaşılırken listede yer alan isimlerin ABD'de bulunan mal varlıklarının da bloke edildiği bilgisi de paylaşıldı.

KAYNAK : AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Yaaaa dünyayla dalga geçiyolar ya
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    abd tüm dünyanın polisi olmuş. karşı koyan yok. ancak bu ülkeyi içten fet edeceksiniz. yıkıma dışardan deyil içerken yıkacaksınız nasıl abd sovyetler birliğini devirdi korbaçovla abd nin adamıydı..
    Cevapla
  • Dalkavuk Avrupa 1 hafta önce Şikayet Et
    USA iyice cozuttu. Bakkala damla sakızı vermiyorum diyecek kadar vasat bir yaptırım çıktısı başladı. Zira İsrail in şu taburuna yaptırım açıklayacağız. Rusya ya Çin e yaptırım. Türkiye ye niye S400 aldın yaptırım.Hindistan a yok. Pakistan a malzeme satan Çin firmasına yaptırım... İşi çığırından çıkardı. Önem ve itibarida yok artık. Çünkü daha çok artık USA komple dışlanma yatırımına tabi
    Cevapla
  • yıkılın...!! 1 hafta önce Şikayet Et
    NUH a.s peygambere selam olsun ALLAH bütün kafirleri helak etsin yeryüzünde tek bir kafir bırakma allahım...!!! demek o büyük peygamber boşuna bütün kafirlerin yok edilmesini istemedi şuan ona çok büyük hak veriyorum...!!!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR