Milletle resmen dalga geçiyorlar! Patiswiss'in yeni CEO'su bakın kim oldu

Küflü çikolataya dair paylaşım yapan bir vatandaşa verdiği cevap sonrası tepki çekerek Patiswiss CEO'luğu görevinden istifa eden Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yerine eşi Ali Sinan Tunaoğlu geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2024 13:08 GÜNCELLEME 24.04.2024 14:58 EKONOMİ
Milletle resmen dalga geçiyorlar! Patiswiss'in yeni CEO'su bakın kim oldu
Milletle resmen dalga geçiyorlar! Patiswiss'in yeni CEO'su bakın kim oldu

  HABER7

Çikolata üreticisi Patiswiss, sosyal medyada yapılan bir 'Küflü çikolata' paylaşımı sonrası Türkiye'nin gündemine oturdu. 'Küflü çikolata' tartışmalarının ardından şirketin CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa ederken yerine getirilen isim 'Milletle resmen dalga geçiyorlar' yorumlarını beraberinde getirdi.

Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'dan küflü çikolata açıklaması: Evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın... Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'dan küflü çikolata açıklaması: Evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın...

VATANDAŞI TEHDİT ETMİŞTİ

 Marketten aldığı küflü çikolatanın görüntüsünü paylaşan bir vatandaş "Bir heves aldığım kahve eşlikçilerime bakın. Küflenmiş, çikolataya ilk defa şahit oluyorum. Üstelik son tüketim tarihine de daha var. Muhtemelen redarik zinciri sürecinde muhafaza koşullarında bir problem var." ifadelerini kullanmış Şirketin CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu ise vatandaşı adeta tehdit edercesine bir cevap vermişti. 



Şirketin CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu "Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın... Bir de Linkedin'de paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın prim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin. Baksana aşağıya, 'çöp' falan yazanlara. Bizim avukatların marka karalama, marka değeri düşürme vs. neler isteyeceğinden herkes habersiz. Ayrıca!!! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin! Karşında senin dev Migros ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasındaki! Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim... " cevabını vermişti.


YERİNE EŞİ CEO OLDU

Yaşananlar sonrası sosyal medyada büyük tepki toplayan Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Patiswiss CEO'luğu görevinden istifa etmişti. Patiswiss'in merakla beklenen yeni CEO'su ise 'Milletle resmen dalga geçiyorlar' dedirtti. Patiswiss’in resmi hesaplarından yapılan açıklamada şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun eşi Ali Sinan Tunaoğlu'nun getirildiği duyuruldu. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“23.04.2024 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısı sonucunda Ali Sinan Tunaoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilmesine karar verilmiştir. Bu karar Ticaret Sicil Gazetesi’nde ilan edilecektir.”

YALANI ORTAYA ÇIKTI

Tunaoğlu'nun özgeçmişindeki eğitim bilgileriyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. T24'ün haberine göre, Tunaoğlu'nun özgeçmişinde, Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği yüksek lisans programı mezunu olduğunu belirtmesi tartışma yarattı.

Üniversitesinin sitesinde yer alan bilgiye göre, Yıldız’ın 2011 ile 2013 yılları arasında tamamladığını söylediği programın 2012-2013 eğitim-öğretim yılının bahar döneminde başladığı, programın ilk mezununu 2015 yılında verdiği anlaşıldı. Linkedin profiline göre 2005-2009 yılları arasında Başkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü tamamlayan Yıldız, 2011-2013 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği yüksek lisans programını tamamladı.

Ancak, Hacettepe Üniversitesi’nin sitesinde yer alan bilgiye göre, Yıldız’ın 2013 yılında tamamlandığını söylediği program, 2012-2013 yılında başladı. Program ilk mezununu da 2015 yılında verdi.

"BİLGİ DOĞRU DEĞİLDİR"

Hacettepe'de öğretim üyesi olan Erdi Daşdemir de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Yıldız'ın bilgileri ile ilgili "2011-2013 Hacettepe End. Müh. Yüksek Lisans bilgisi doğru değildir. Böyle bir mezunumuz yoktur. Program ilk mezununu 2015'te vermiştir." ifadelerini kullandı.

 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 134 TÜMÜ
  • Avşaroğlu 1 hafta önce Şikayet Et
    Yahu bu markayı devlet ifşa etsin. Kimse de bu markanın ürünlerini almasın. Demek ki neymiş Patiswiss marka ürün alınmayacak.
    Cevapla
  • Miniş 1 hafta önce Şikayet Et
    Yazgül mü yoksa?
    Cevapla
  • Kenan 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu tip aile şirketlerinde, şirketin sorumluluğunu herhangi bir CEO ya vermek yerine aileden bir yeteneksizi göstermelik CEO olarak koyarlar ve arka planda asıl kişi şirketi yönetir. Bundaki maksat; zaten sistem oturmuş ve sistem adeta otomatik hale gelmiştir. Sadece kukla CEOnun çenesini tutmasını hesaba katamadilar :)
    Cevapla
  • Vatansever 1 hafta önce Şikayet Et
    Dev Migros
    Cevapla
  • F.m.k 1 hafta önce Şikayet Et
    Gerekli kurumlar maliye tarım ve ormancılık bak sanırım geregini yapar şirket avukat geregini yapar .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR