HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 1 Mayıs kutlamalarında, çalışma hayatının önemli gündem maddelerinden vergi, hayat pahalılığı ve sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması gibi birçok konuyu gündeme getireceklerini bildirdi

ABONE OL
GİRİŞ 25.04.2024 11:38 GÜNCELLEME 25.04.2024 17:13 EKONOMİ
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Konfederasyon Yönetim Kurulu'nun, her yıl kitlesel olarak ayrı bir ilde kutladıkları 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü'nü bu yıl Kocaeli Seka Park'ta saat 13.00'te gerçekleştirme kararı aldığını belirtti.

Kitlesel olarak daha önce Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adana, Erzurum, Sakarya, Konya, Kayseri, Karabük, Ankara ve İstanbul Taksim'de 1 Mayıs'ı kutladıklarını anımsatan Arslan, "HAK-İŞ olarak bu yıl 1 Mayıs'ı coşkuyla, barış ve kardeşlik türküleriyle Kocaeli'de kutlayacağız. HAK-İŞ'in, Türkiye ekonomisi ve işçi hareketi açısından önemli bir il olan Kocaeli'de gerçekleştireceği 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü kutlamalarında Filistinli işçilerle dayanışma duygularımızı da dile getireceğiz." ifadelerini kullandı.

1 Mayıs'ın, çalışma hayatının sorunlarını gündeme getirme açısından önemine işaret eden Arslan, şunları kaydetti:

"HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs'ta çalışma hayatının önemli gündem maddelerinden olan vergiden hayat pahalılığına, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasına kadar pek çok konuyu gündeme getireceğiz. HAK-İŞ olarak, Türkiye'nin bütün meydanlarını 1 Mayıs meydanı olarak görüyoruz.

Kocaeli'de gerçekleştireceğimiz kitlesel 1 Mayıs kutlamalarının yanı sıra HAK-İŞ il başkanlıklarımız aracılığıyla bütün illerde etkinlikler düzenlenecek ve HAK-İŞ 1 Mayıs Bildirisi okunacak, taleplerimiz güçlü bir şekilde dile getirilecektir."

KAYNAK : AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Kul Haakı 1 hafta önce Şikayet Et
    sayın başkan Kayseri de kadrolu işçiler ve dahası diğer işçilerin alamadıkları zam konusunda da bir şeyler yapmak aklınıza geldi mi hiç başkanlardan korkmayan sendika istemek bizimde hakkımız sanırım neyse nasıl olsa diğer taraf var orda söke söke alırız elbet haklarımızı
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    geyik oglu geyik bu sendikalar ancak kendi ceplerini düşünüyorlar hadi bünyesinde bulunan üyelerin maaşlarına zam yaptiramiyorsun o zaman kesinti yaptırma kendine böyle destek ol
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    yiyin ulan yiyin doymuyor sunuz
    Cevapla
  • bektas 1 hafta önce Şikayet Et
    haramzadeler
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    utanmaz sendikar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR