Deprem bölgesi için mücbir sebep kararı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), kurumlar vergisi beyannamesi ve ödemelerinin son gününü 30 Nisan'dan 6 Mayıs'a uzattı. Deprem bölgesi için bu tarih 31 Ağustos oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2024 17:05 GÜNCELLEME 26.04.2024 17:48 EKONOMİ
Deprem bölgesi için mücbir sebep kararı
Deprem bölgesi için mücbir sebep kararı

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) internet sitesinden söz konusu konulara ilişkin açıklama yapıldı.

Buna göre, 30 Nisan gün sonuna kadar verilmesi gereken 2023 hesap dönemine ait "kurumlar vergisi" beyannamelerinin verilme süreleriyle bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 6 Mayıs'a uzatıldı. 30 Nisan'a kadar verilmesi gereken 2024/Mart dönemine ilişkin "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimler de aynı tarihe kadar teslim edilebilecek.

Öte yandan 30 Nisan'a kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemi'ne yüklenmesi gereken "elektronik defter beratları" da 10 Mayıs gün sonuna kadar yüklenebilecek.

Ayrıca mücbir sebep hali devam eden Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için 30 Nisan'da sona erecek mücbir sebep hali "son kez" olmak üzere 31 Ağustos'a kadar uzatıldı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Eskimalatyalı 1 hafta önce Şikayet Et
    Mücbir sebepte Adıyaman neden yok, haberdemi yazılmamış yoksa Adıyaman alınmadı mı?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR