Ariston ve Bosch'un Rusya'daki iştiraklerinin yönetimi Gazprom'a devredildi

İtalyan Ariston ve Alman Bosch şirketlerinin Rusya'daki yan kuruluşlarının geçici yönetimi Gazprom'a geçti. İtalya'dan karara tepki geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2024 16:21 GÜNCELLEME 27.04.2024 16:21 EKONOMİ
Ariston ve Bosch'un Rusya'daki iştiraklerinin yönetimi Gazprom'a devredildi
Ariston ve Bosch'un Rusya'daki iştiraklerinin yönetimi Gazprom'a devredildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupalı üreticilerine ait fabrikaların yönetiminin Gazprom'a devredilmesini öngören bir kararname imzaladı.

Buna göre, ülkedeki İtalyan Ariston ve Alman Bosch'a ait varlıkların yönetimi geçici olarak Gazprom grubuna ait JSC Gazprom Household Systems'e devredildi.

Rusya'da daha önce de bazı Batılı şirketlerin yönetimleri, Batılı ülkelerin Ukrayna'daki savaş nedeniyle uyguladığı yaptırımlara karşılık olarak geçici olarak yerel yönetimlere verilmişti.

İTALYA'DAN TEPKİ

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İtalyan Ariston şirketinin Rusya'daki yan kuruluşlarının yönetiminin geçici olarak Rus Gazprom şirketine devredilmesi sebebiyle Rusya'nın Roma Büyükelçisi'nin Bakanlığa çağrılması talimatını verdi.

Tajani, X platformundan yaptığı paylaşımda, Rus hükümetinin kararına tepki gösterdi.

Tajani, "Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri'ne Rusya'nın İtalya Büyükelçisi'ni Bakanlığa çağırma yetkisini verdim. Hükümetimiz, Ariston Thermo Grubu'nun millileştirilmesi konusunun açıklığa kavuşturulmasını talep ediyor. Ayrıca Almanya ve Brüksel ile beraber çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR