Turizm Bakanlığı'ndan 'milliyet farkı' açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya'da bir otel tarafından alınan "Milliyet Farkı" ücretine ilişkin gerekli denetim ve incelemenin ardından yasal mevzuata göre cezai işlem uygulanacağını duyurdu. Söz konusu otelden de açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2024 14:29 GÜNCELLEME 28.04.2024 16:38 EKONOMİ
Turizm Bakanlığı'ndan 'milliyet farkı' açıklaması
Turizm Bakanlığı'ndan 'milliyet farkı' açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya'da bir otelde konaklayan Türk müşteriden 120 Euro 'milliyet farkı' bedeli alındığı iddiaları üzerine inceleme başlattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Antalya'da bir otelde yaşanan ve sosyal medyaya da yansıyan otel rezervasyonuna yönelik olarak Bakanlığımızca otelden resmi savunması istenmiş ve yapılacak denetim için kontrolör görevlendirilmiştir.

Otelde yapılacak denetim ve incelemenin ardından yasal mevzuat gereği gerekli cezai işlem uygulanacaktır."

Sosyal medyada yer alan iddiada bir Türk vatandaşının Antalya'da bir otele yurt dışı merkezli bir platformdan rezervasyon yaptırdığı, otele varmasının ardından ise yabancı olmaması sebebiyle ek ücret talep edildiği ifade edilmişti.

LİMAK LARA HOTEL'DEN AÇIKLAMA

Limak Lara Hotel, rezervasyon sonrasında müşteriden 'milliyet farkı' adı altında fazla ücret tahsil edilmesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Yanlış anlaşılmaya sebep olan 'milliyet farkı' ifadesi nedeniyle samimiyetle özür diliyoruz.” denildi.

Otelden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • dr volkan 1 hafta önce Şikayet Et
    oteller denetlenmiyor ful dolu ama fatura bile kesmiyorlar maliyeye şikayet ettim geçen yıl dönen bilgi veren bile olmadı
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkler kendi ülkelerinde otellerde daha pahalıya kalıyor.
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    iyi yapmisiniz bizler sikayet etmedigimiz sürece sözde kendilerini uyanik zanleden siz ne der seniz deyin bu firsatciligi , yapmaya devam edecekler
    Cevapla
  • alanya07 1 hafta önce Şikayet Et
    Yillardir truzimde çalışıyorum bununla ilk defa karşılaşıyorum
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    özürden bir şey anlamadım laka luga, luga laga. Laf kalabalığı oradan vermiş buradan vermiş kampanya olmuş da kampanyaya uyumamış sistem kabul etmiş ama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR