Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi

Türkiye'nin Exxon Mobil ile görüştüğünün açıklaması üzerine ABD'den açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Avrupa'nın enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve Rusya'ya bağımlılıklarının azaltılmasında Türkiye'nin önem taşıdığını bildirdi

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 17:45 GÜNCELLEME 01.05.2024 17:45 EKONOMİ
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın brifinginde Türkiye'nin ABD'li enerji şirketi Exxon Mobil ile görüşmesine ilişkin gündemi değerlendirdi.

Halen devam eden ticari görüşmelerle ilgili yorum yapmayacağını kaydeden Patel, bölgedeki tüm ülkeleri enerji kaynaklarını çeşitlendirme ve Rusya'ya enerji bağımlılıklarını azaltma konusunda teşvik ettiklerini dile getirdi.

Vedant Patel

"Türkiye, Güney Gaz Koridoru'nun ev sahibi olarak Avrupa'nın enerji tedarikinin çeşitlendirilmesinde ve Rusya'dan bağımsızlaşmasında çok önemli bir rol oynuyor." diyen Patel, Ukrayna'daki savaş sürecinde Ankara'nın sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) kaynaklarını çeşitlendirmek üzere adımlar attığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Exxon Mobil ile yaklaşık 1,1 milyar dolar tutarında 2,5 milyon ton sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) için görüşüldüğünü açıklamıştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Bayraktar, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği röportajda, Türkiye'nin enerjideki bağımsızlığını artırmak için çeşitli adımlar attığını vurgulamıştı.

Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacının neredeyse tamamını ithal ettiğini kaydeden Bayraktar, tek bir tedarikçiye bağımlı kalmadan yeni bir tedarik portföyü oluşturmayı hedeflediklerini belirtmişti.

KAYNAK : AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 80 TÜMÜ
  • GERÇEK 1 hafta önce Şikayet Et
    abd ye elini verdiğin zaman kolunu kontrol edeceksin yerinde mi diye cezzyir,var ,katar,bae, sudiler , venezüella ,iran ,ırak ,libya abd den uzak durun
    Cevapla
  • cevdet 1 hafta önce Şikayet Et
    Git katar dan al neden abd den alıyorsun
    Cevapla
  • Tüketici 1 hafta önce Şikayet Et
    Dünyayı yiyor doymuyor terörist abd doymuyor
    Cevapla
  • Arda 1 hafta önce Şikayet Et
    Neden?
    Cevapla
  • ALİ KARA 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD DÜNYADAKİ EN BÜYÜK İBLİSTİR, TERÖRİSTDİR, TÜRKİYENİN EN BÜYÜK DÜŞMANI, ABD, İSRAİL ,İRAN.. dır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR