AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD'deki bir etkinlikte sarf ettiği ve polemiklere neden olan "yerel halk" ifadesiyle ilgili konuştu. Çelik, "Bakanımız ve ekibine desteğimiz tamdır" ifadelerini kullandı

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 15:54 GÜNCELLEME 01.05.2024 17:16 EKONOMİ
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, ABD'de düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşma sırasında kullandığı "yerel" ifadesi sonrası ortaya çıkan polemiklere Ak Parti'den yanıt geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ve ekibine desteğimiz tamdır." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kuruluna (MYK) ilişkin basın mensuplarına açıklama yaptı. Çelik, Bakan Şimşek'in "yerel" ifadesiyle ilgili yorumda bulundu.

"BAKANIMIZA VE EKİBİNE DESTEĞİMİZ TAMDIR"

Çelik, "Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ve ekibine desteğimiz tamdır. Önümüzdeki dönem çalışmalarımızla ilgili kararlarımızı sizinle paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'DEN MEHMET ŞİMŞEK'E DESTEK

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bugün partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Polemik üretenler boşa heveslenmesin. Hazine ve Maliye Bakanımızın her zaman arkasındayız. Bir şeyi söylemek istersem doğrudan söylerim." dedi.

NE OLMUŞTU?

Bakan Şimşek geçen hafta ABD'nin başkenti Washington D.C'deki Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda İngilizce olarak, "Yerel (halkı ya da yatırımcıları) enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor (We just have to convince locals that inflation is going to fall)" ifadelerini kullanmıştı. İfadeyi "yerel halk" olarak yorumlayanlar Şimşek'e sosyal medyadan tepki göstermişti.

Mehmet Şimşek

AA muhabirine konuşan Bakan Şimşek, ifadeyi "yerel yatırımcılar" anlamında kullandığını belirterek, "Raporlarda, konuşmalarda, bunun hiçbir şekilde sosyal medyada veya şu anda muhalefetin dile getirdiği anlamda karşılığı yok. Türkiye'de uzun süre bakanlık yaptım. Milletimiz benim duruşumu bilir. Biz vatandaşımıza ve milletimize hizmetkarız. Bizim asla başkalarının iddia ettiği gibi durumumuz söz konusu olmaz." demişti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • verme 1 hafta önce Şikayet Et
    adam ne yaparsa yapsin kolay degil erdogan oy icin yillarca mujde diye ne var ise maf etti bozdu adam gibi vergi sistemi olur yada cikar icin herkesi emekli yapmasin vekil sayisi da cok fazla bosuna masraf emekli orda yuz vekil yeter bence
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı* 1 hafta önce Şikayet Et
    Ekonomide Amerikan modelinden vazgeçilmeli.Sayın bahçeli 2001 krizi ve Amerikancı kemal dervişi ne çabuk unuttu.Neden Malezya ve g.kore ile ticari ve ekonomi işbirliğinden uzağız?Kalkınma projesinde bu iki ülke ile bağlarımızı güçlendirmeliyiz.Bu iki ülke ile karşılıklı yatırımlarımızı en üst seviye artırmalıyız.Türkiye ve g.kore arasında ortaklaşa bir otomobil çıkartmak gereki
    Cevapla
  • Serhat 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah razı olsun batmış ülkeyi toparlamaya çalışıyor tüm partiler bu adama destek olmalı. Lâkin emekliler de çok hızlı bir şekilde maaşları toparlanmalı. Memur işçi 50 60 80 bin tl alırken emeklinin 10 12 14 alması kabul edilemez. Makas daha fazla kesinlikle açılmamalı emekliye birşey yapılmaz ise diğer seyyanenler geri alınmalı
    Cevapla
  • Kafa kirik 1 hafta önce Şikayet Et
    Örneğin ne yapmalıyız..onuda söylesene..memura 8000 TL verip bu yıl zamla birlikte 12000 TL olan bu rakami memurun cebine sokup emekliye para yok diyen ve yerel seçimleri akp adına batıran adamın neyine destek verecem ben ya..sen ne diyon yaaa...ben 11000 TL maaş alıyorum haberin varmı senin yaaa...
    Cevapla
  • Ramazan 1 hafta önce Şikayet Et
    İngiliz memet çok başarılı oluyor. Destek ver.
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Maliye bakanının yardımcısını orda görünce bunlara olan inancım tamamen yok oldu. Bunlar devlete değil kendilerine çalışıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR