Türkiye Sigorta’dan, ilk çeyrekte 6 milyar TL kâr

2024 yılının ilk çeyreğini finansal rekora imza atarak tamamlayan Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik, 6 milyar TL net kâra ulaşırken, hayat ve hayat dışında toplamda 6,3 milyon poliçe üretti.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 15:35 GÜNCELLEME 01.05.2024 15:35 EKONOMİ
Türkiye Sigorta’dan, ilk çeyrekte 6 milyar TL kâr
Türkiye Sigorta’dan, ilk çeyrekte 6 milyar TL kâr

Türkiye Varlık Fonu bünyesinde faaliyet gösteren ve Borsa İstanbul’da da işlem gören Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik, 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını İstanbul’da düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

Toplantıda finansal rakamlarla ilgili bir sunum yapan Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Taha Çakmak; 2024 yılı ilk çeyreğinde yüzde 235 artışla 3 milyar 527 milyon TL net kâr açıkladıklarını ve net kârın önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 6,5 katına çıktığını belirtti. Çakmak, beklentileri aşan performans sonuçlarına dikkat çekerek, Türkiye Hayat Emeklilik’in ise ilk çeyrekte 2 milyar 442 milyon TL net kâr elde ederek çeyrek bazında rekor kırdığını söyledi. Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak; yılın ilk çeyreği itibarıyla şirketin öz kaynak kârlılığının yüzde 82 seviyesinde gerçekleştiğini belirtti.

Taha Çakmak

Hem Türkiye Sigorta hem Türkiye Hayat Emeklilik, hayat ve hayat dışında toplamda 6,3 milyon poliçe üretimi gerçekleştirirken; BES ve OKS fon büyüklüğünü yüzde 89’luk artış ile pazar payını yüzde 21‘e yükselterek 5 milyon aktif katılımcıya ulaştı. Taha Çakmak prim üretim rakamlarını düzenli olarak artırdıklarını ve hem sektör hem de kendi rekorlarını kırdıklarını belirterek; “Bu sonuçların neticesinde sigortacılık sektöründe 2,3 milyar dolar pazar değerimiz ile halka açık güçlü şirket konumumuzu sürdürüyoruz” dedi.

“SAĞLIKTA YÜZDE 255 BÜYÜME KAYDETTİK”

Hedeflerinin 2024 yılında kasko, sağlık, yangın, iş yeri ve ticari poliçelerde öncü ve oyun kurucu olmak ve bireysel ürün gruplarında varlıklarını daha da geliştirmek olduğunu bir kez daha ifade eden Çakmak “Yılın ilk çeyreğinde bir önceki döneme göre sağlıkta yüzde 255 büyüme kaydederek 2,7 milyar TL prim üretimine ulaştık. Türkiye Sigorta olarak en dikkat çeken büyüme oranını yüzde 1002 ile Havacılık ve yüzde 447 ile mühendislik alanında sağlarken, açık ara sektör lideri olduğumuz yangın ve doğal afetler branşında ise yüzde 195 artışla toplamda 7 milyar 301 milyon TL prim üretimine eriştik” dedi.

Çakmak; en güçlü kaslarından biri olan kasko branşında ise yüzde 141’lik pozitif değişim ile 2 milyar 618 milyon TL’lik prim üretimi sağlarken; tarım branşında ise bir önceki yıla göre yüzde 90 büyüme sağladıklarını söyledi.

"YATIRIMCILARIMIZA TEMETTÜ ÖDEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Yılın ilk çeyreğinde piyasa değerlerinin 2,3 milyar liraya yükseldiğini ifade eden Taha Çakmak, “Son bir yılda BIST 100 Endeksi, yüzde 206, sigorta sektörü yüzde 490 değer kazanırken, Türkiye Sigorta olarak biz yüzde 651 değer kazancıyla çok iyi bir performans gösterdiğimizi düşünüyorum. Yatırımcılarımızı desteklemeye ve temettü ödemeye devam edeceğiz” dedi.

"STRATEJİK VARLIKLARIMIZI TEMİNAT ALTINA ALDIK"

Türkiye Sigorta olarak yangın, mühendislik, havacılık poliçeleriyle Türkiye’nin stratejik yatırımlarına ve büyük projelerine güvence sunduklarını belirten Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Taha Çakmak şunları ifade etti: “Bireysel ürünlere verdiğimiz destek kadar ülkemiz için mihenk taşı olan Akkuyu Nükleer Santrali, Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Yusufeli Barajı, Türksat Uyduları, Çanakkale Köprüsü, Sakarya Gaz Sahası gibi projelerin sigortasını yapan şirket olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Petrol gaz işletmelerinden savunma sanayiye, demir çelikten rafinerilere, havacılıktan telekomünikasyona kadar çok sayıda stratejik varlığımızı teminat altına almaktan gururluyuz.”

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Alt tabaka vatandas 1 hafta önce Şikayet Et
    Tabana biraz daha yayılıp, biraz daha alt tabakayı somurelim.buyukler nasıl olsa gider gösteriyor.zorunlu kayıtla bireysel emeklilige girdim, çıkarken bırakın getiriyi yatırdıgim parayı anca aldım
    Cevapla
  • Okur 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah kabul etmesin inşallah. Ağlayıp zarar ediyoruz diyorlardı
    Cevapla
  • Ersever 1 hafta önce Şikayet Et
    Zorunlu trafik sigortası ikibin beşyüz liradan aşağı yaptiramazsin, kasgonun yanına yaklaşıkmiyor, muayene ücreti 2500 TL, birde zarar ediyor yalanı söylüyorlar. Alt tabaka ezilmeye devam, bakalım bu millet bu yükü nezamana kadar taşıyacak
    Cevapla
  • Ankara 2 hafta önce Şikayet Et
    Hani zarar ediyor du sigorta şirketleri
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR