VakıfBank 70. yaşında

VakıfBank, 70. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, "Sadece bankacılık alanında değil finans ve finans dışı pek çok alanda da ülkemiz ve milletimiz için emek vermeye devam ediyoruz" diye konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 20:31 GÜNCELLEME 01.05.2024 20:31 EKONOMİ
VakıfBank 70. yaşında
VakıfBank 70. yaşında

VakıfBank, 70. kuruluş yıl dönümünü, Ankara ve İstanbul'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, yıl dönümü kutlamaları, VakıfBank yönetiminin 16 Nisan’da Anıtkabir’i ziyaretiyle başladı.

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih'in anı defterini imzalamasının ardından banka çalışanları akşam yemeğinde bir araya geldi. Kutlamalar, 18 Nisan'da Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle devam etti. Törende, bankada 15 ve 20 yılını doldurmuş çalışanlara kıdem ödülleri verildi.

1954 yılında 50 milyon liralık sermaye ile faaliyete başlayan banka, bugün itibarıyla 2,8 trilyon lira aktif büyüklüğe ulaşarak Türkiye'nin halka açık en büyük bankası olma unvanını taşıyor.

VakıfBank, kuruluş yıl dönümü vesilesiyle 'Yaşımız yetmiş ama yetmez' mesajıyla bir de reklam filmi yayınladı. Filmde, bankanın geçmişten bugüne kadar Türkiye'nin ekonomik ve toplumsal kalkınmasına yaptığı katkılar öne çıkarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Üstünsalih, 20 milyonu aşan müşteri sayısı, bine yakın şubesi ve 23 binin üzerinde çalışanıyla Türkiye’nin iki büyük bankasından biri olduğunu anımsattı.

Üstünsalih, bankanın kuruluşundan bu yana ekonomik ve toplumsal refahı artırma hedeflerinin değişmediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Sadece bankacılık alanında değil finans ve finans dışı pek çok alanda da ülkemiz ve milletimiz için emek vermeye devam ediyoruz. 1954 yılındaki ilk iştirakimiz olan Trakya Çimento Sanayii’nden son iştirakimiz olan Vakıf PayS’e kadar birçok paydaşımız ile ekonomik kalkınma serüveninde yol aldık. Yeterli mi? Elbette yetmez...

Türkiye’nin uluslararası alanda en başarılı takımı olarak faaliyet gösteren VakıfBank Spor Kulübü’nü de kurduk ve yaşatıyoruz. 2018 yılında yayın hayatına başlayan VakıfBank Kültür Yayınları ile de kültür dünyasındaki büyük bir boşluğu dolduruyoruz. Hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri, uygulamaya aldığımız pek çok sürdürülebilir ürün ve hizmetler ile her alanda varız diyoruz. Özetle hayatın içinde, ülkemizin ve milletimizin daima yanında yer alıyoruz."

KAYNAK : AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Troy 2 hafta önce Şikayet Et
    70 yaşında ülkenin en büyük 2. Bankası ama daha kendine ait bir kredi kartı markası yok troy karta yapılan peşine taksiti de kaldırmış visa ve mastercard varken değil mi ne gerek var troya zaten taksit de yapmıyor çoğu e ticaret sitesi ile trendyol hepsiburada gibi taksit anlaşması da yok
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR