Boeing ürünlerinin güvenliğine yönelik konuşan eski bir çalışan daha hayatını kaybetti

ABD uçak şirketi Boeing’in ürettiği bazı modellerin güvenliği ilgili endişelerini dile getiren eski şirket çalışanlarından birinin daha sürpriz bir enfeksiyon sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2024 22:55 GÜNCELLEME 02.05.2024 22:55 EKONOMİ
Boeing ürünlerinin güvenliğine yönelik konuşan eski bir çalışan daha hayatını kaybetti
Boeing ürünlerinin güvenliğine yönelik konuşan eski bir çalışan daha hayatını kaybetti

Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Boeing tedarikçisi Spirit AeroSystems'ın eski kalite müfettişi Joshua Dean’ın bu hafta antibiyotiğe dirençli MRSA olarak bilinen bir enfeksiyon sonucu öldüğü kaydedildi.

Joshua Dean

Açıklamada, Dean’ın ölümü "beklenmedik" olarak nitelendirildi.

Son iki ay içinde Boeing şirketinin güvenliği konusunda kamuoyuna konuşan ikinci kişinin hayatını kaybetmesi dikkati çekti.

44 yaşındaki eski Boeing çalışanı Dean, Boeing'in son yıllarda yaşanan bir dizi felaketle bağlantılı modeli 737 MAX uçağının bileşenlerinde tehlikeli arızalar olduğunu açıklamıştı.

Boeing 737 MAX modeli

Dean, 2023'te işten çıkarılması üzerine, açıkça konuştuğu için kovulduğunu iddia ederek, şirket hakkında federal mercilere şikayette de bulunmuştu.

BAŞINDAN VURULMUŞTU

Boeing uçaklarının güvenliği ile ilgili açıklama yapan diğer bir isim 62 yaşındaki John Barnett de 9 Mart’ta Güney Carolina’da kaldığı otelin yakınında aracında "başına silah ile ateş etmiş halde" ölü bulunmuştu.

John Barnett

Barnett, 2010 yılında Boeing'in Kuzey Charleston fabrikasında çalışırken öğrendiği uçaklardaki bazı üretim hatalarıyla ilgili sorunları yönetime ilettiğini ancak şirketin bunları ele almak yerine kendisine misilleme yaptığını öne sürmüştü.

Ocak ayında, Alaska Havayolları jetinin kapı panelinin uçuş sırasında havaya uçması olayının ardından Barnett, Boeing'in 737 Max 9 jetlerini uçuşlara çok hızlı geri döndürmesinden endişe duyduğunu da dile getirmişti.

Barnett, şirket tarafından taciz edildiği iddiasıyla Boeing'e dava açmış ancak mahkemeye ifade vermesi gereken ikinci günde kaldığı otelin otoparkında cansız bedenine ulaşılmıştı.

Boeing şirketine karşı Barnett ve Dean’ı, aynı hukuk firması temsil ediyordu.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Fatih 2 hafta önce Şikayet Et
    Bizde de aynısı olması lazım. Devlete düşmanlık edeni tek tek temizlemek lazım
    Cevapla
  • necmettin 2 hafta önce Şikayet Et
    çok bile yaşattılar siyonistler
    Cevapla
  • mesut 2 hafta önce Şikayet Et
    unutulan bir şey var oda FBI
    Cevapla
  • Ahmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Boeing denildiği zaman ABD için akan sular durur. Bugün zaten dünyada iki büyük yolcu uçakları üreten firma var. Biri Amerikalı Boeing diğeri Avrupalı diğer ortaklardan daha çok Fransa merkezli Airbus. Pazarı kaybetmek istemezler tabi sonuçta milyon milyon dolarlar, eurolar havada uçuşuyor. Boeing 737 Max uçaklarının piyasadaki rakibi zaten Airbus A320 Neo. En çok sattıkları model ayrıca
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    abd de yargı yoktur ortadan kaldırma vardır ya intihar süsü yada kaza.
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 2 hafta önce Şikayet Et
    Vallahi doğrudur da. Bizimde bir ara aselsan muhendislerimiz arka arkaya intihar ettiydi o geldi aklıma şimdi. Çok uzak değil belki son on ya da onbeş yıl önceydi. Acaba bizimkiler niye intihar etti?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR