Kira zam oranları belli oldu

Türkiye'nin nisan ayı enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon nisan ayında aylık bazda yüzde 3,18 artış kaydetti. Yıllık enflasyon yüzde 69,80'e yükseldi. Kira artış oranı ise yüzde 59,64 olarak belirlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 10:12 GÜNCELLEME 03.05.2024 11:23 EKONOMİ
Kira zam oranları belli oldu
Kira zam oranları belli oldu

Nisan ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte iş yerlerine yapılacak kira artış oranı belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu, Nisan ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Enflasyon aylık yüzde 3,18 yıllık yüzde 69,80 oldu.

İş yerlerine yapılacak kira zammı oranı ise yüzde 59,64 olarak öne çıktı. Böylece kira kontrat süresi bu ay dolan işletme sahipleri kiralarına yüzde 59,64 oranında zam yaparak ödeme gerçekleştirecek. Geçtiğimiz ay zam oranı yüzde 57.50 olmuştu.

Konutlarda kira artış oranı 2 Temmuz 2024 tarihine kadar yüzde 25 olacak.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 126 TÜMÜ
  • Gezgin 1 hafta önce Şikayet Et
    Devlet once su et fiyatlarina el atmalidir senede yuzde yuzelli artismi olur.
    Cevapla
  • Benm adım hiçkimse 1 hafta önce Şikayet Et
    Adil klan sudur. Konut kiralarida devletin senelik enflasyonu kadar olmalidir. Devlet kamu karclarina senede yuzde yuz zam yaparken. Ev sahiplerine sizler yuzde yirmibesle sinirli kalacaksiniz demek adaletli bir durum olamaz
    Cevapla
  • A can 1 hafta önce Şikayet Et
    Hersey 20 hatta 30 kat olmuş kiralar bedava
    Cevapla
  • A.z 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu yapılmış en büyük ayıptır. Devlet herşeye %100 üzerinde artış yaparken devletten daha zengin olan ev sahipleri %25 ile durdurulmuştur. Ev sahibi fazla arttırdı 2 yıldır fazladan ödüyorum diyorsanız dava açın hem dava parasını karşıya odetiyorsunuz hemde paranızı faiziyle geri alabiliyorsunuz. Aynı zaman da ev sahibi kendim oturacağım evden çıkın dese bile cikartamaz sebebi davasurüyor
    Cevapla
  • Sertaç çelikyurt 1 hafta önce Şikayet Et
    Valla avel bunlar ozaman bi maaş 17.000₺ eee kira nekadar olucak 15.000₺ eeee oyuncu kemircek çalışan insanlar sizi saygı değer vicdanlı ev sahipleri geç kendin otur evinde ozaman.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR