Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti

SSK, Bağ-Kur emekli zammı, memur ve memur emeklisi maaş artışları için 4 aylık enflasyon farkı netleşti. Ocak, şubat, mart ve son olarak nisan ayı enflasyon rakamının açıklanmasıyla 4 aylık enflasyon farkı yüzde 18,72 olarak hesaplandı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 14:59 GÜNCELLEME 03.05.2024 17:22 EKONOMİ
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti

Asgari ücret, emekli ve memur zammı başta olmak üzere birçok gelir ve ödemede belirleyici olan verilerden Nisan ayı enflasyon oranı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı.

Buna göre enflasyon aylık bazda yüzde 3,18 olurken, yıllık bazda yüzde 69,80 olarak gerçekleşti.

TÜİK'in Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklaması sonrası 4 aylık fark kesinleşti.  Ocak ayında özellikle maaş artışlarının etkisiyle yüzde 6,70 olarak gerçekleşen enflasyon, Şubat ayında yüzde 4,53'e, Mart ayında ise yüzde 3,16'ya geriledi. Nisan ayında ise bu rakam yüzde 3,18 oldu. Bununla beraber 4 aylık enflasyon rakamı da yüzde 18,72 olarak hesaplandı. Böylece nisan ayı itibarıyla memur ve emeklilerin alacağı zam şimdiden yüzde 18,72 olarak belirlendi.

Ancak bu zam Temmuz ayındaki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyonu oranında birikimli olarak hesaplanacak. Geriye kalan Mayıs ve Haziran ayının enflasyon verisinin açıklanması bekleniyor.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ İÇİN FARKLI

Memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. Enflasyon zam oranlarından yüksek kalırsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarında görecek. 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 121 TÜMÜ
  • Memur 1 hafta önce Şikayet Et
    Ne kadar çok memur düşmanı varmış beee
    Cevapla
  • anadolu... 1 hafta önce Şikayet Et
    Din Devlet düşmanı marjinal emekliler..? satırlarda CHP DEM ağzıyla muhabbete başlamış... Cumhuriyet tarihi sizin gibi sefillerle dolu... en az 40.000 lira alan solcu memurlar zam görüşmelerinde bir anda sokaklara döküldü ve kimin tarafında oldukları malumdu belgelendi. Ve en çok ses yine bu iş yapmaz millete dine saygsı olamayan cüruhtan çıkıyor. Son seçimde emeklilerin çoğu solcuydu ?
    Cevapla
  • Bela 1 hafta önce Şikayet Et
    Memurdan sıra gelmiyorki işçiye yıllardır devletten yatarak maaş al ve halen her fırsatta memur zam istiyor yetti artk bu ülkeyi ayakta tutan işçidir işçi korona zamanında bile memur izin yaparken işçi hasta hasta çalıştı yazıklar olsun böyle adalete
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah açgözlü memurun gözünü doyursun ancak gözlerini toprak doyurur
    Cevapla
  • İbrahim Demirci 1 hafta önce Şikayet Et
    Keşke sende memur olsan oyleydemezdin
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Seni tutan mı var sende memur ol o zaman
    Cevapla
  • Dadaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Emekli erken seçim istiyor artık! Bu adaletsiz paylaşımcıları hemen göndermeliyiz! Bunların emekliye çare olmayacağı anlaşıldı!
    Cevapla
  • Cenk1453 1 hafta önce Şikayet Et
    Emekli CHP nin bitmeyen HAVA TL sini bankamatikten çekmek için sabırsızlanıyor. Sovan bile yiyemeyecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR