Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yıllık enflasyon mayıs ayında tepe noktasına ulaştıktan sonra öngörülerimiz doğrultusunda keskin bir şekilde düşmeye başlayacak." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 12:13 GÜNCELLEME 03.05.2024 12:13 EKONOMİ
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yıllık enflasyon mayıs ayında tepe noktasına ulaştıktan sonra öngörülerimiz doğrultusunda keskin bir şekilde düşmeye başlayacak. Böylece enflasyonla mücadelede geçiş dönemi sonlanacak ve dezenflasyon sürecine gireceğiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, bugün açıklanan nisan ayına ilişkin enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

Nisan ayında enflasyon beklentiler doğrultusunda yüzde 3,18 gerçekleşti. Programımız sayesinde ekonomideki dengelenme ve azalan cari açık, yeniden tesis edilen bütçe disiplini, uluslararası kaynak girişindeki güçlü artış ve yurtiçi portföy tercihlerinin TL’ye yönelmesi, enflasyonla mücadeleyi destekliyor.

"ENFLASYON KESKİN BİR ŞEKİLDE DÜŞMEYE BAŞALAYACAK''

Yıllık enflasyon mayıs ayında tepe noktasına ulaştıktan sonra öngörülerimiz doğrultusunda keskin bir şekilde düşmeye başlayacak. Böylece enflasyonla mücadelede geçiş dönemi sonlanacak ve dezenflasyon sürecine gireceğiz. Dezenflasyonla birlikte beklentilerde iyileşme daha da belirginleşecek ve bu da enflasyondaki düşüşü destekleyecek.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 77 TÜMÜ
  • Durum malesef 1 hafta önce Şikayet Et
    Faize karşı diye yıllarca destek. Genel seçimlerden sonra tercih edenler zenginlerin faizine çalışıyor. Muhalefet partisi bile bu kadar arttıramazdı. Lobi ah.
    Cevapla
  • cihan 2 hafta önce Şikayet Et
    türkiye nin acil olarak tükettiği petrol ve doğal gazı kendi üretmesi gerekiyor. dışa bağımlılığın bitmesi gerekiyor
    Cevapla
  • Hak 2 hafta önce Şikayet Et
    Kredi kartı kaldırılıp peşin odemeyle gecılmelı tuketım kısıtlanmayı uretım cogalmalı uc harfli marketler denetlemesi cogaltsın inşallah
    Cevapla
  • millet sevdalısı 2 hafta önce Şikayet Et
    Tüketim çılgınlığına ve israfa kesinlikle son verilmeli, üretim çok çok artırılmalı ayrıca çok sıkı denetlenmeli.
    Cevapla
  • Cem 2 hafta önce Şikayet Et
    Ekonomimi bir kuralı vardır: talep artarsa fiyat artar, talep azalırsa fiyat azalır. Tüketimi azaltmamız lazım. Kapitalizme varılacak en güzel darbe satın almayı azaltmaktır. Tam bir tüketim manyağı olmuşuz.
    Cevapla
  • MuratCan53 1 hafta önce Şikayet Et
    Kesinlikle doğru. Birlik olsa bütün fiyatları düşürürüz. 15 gün tavuk alma 15 gün et alma.. kimse ölmez ama belirleyip almadığın ürünün fiyatı düşer. Bu pahalılığın yarıs ebebi enflasyonsa yarı sebebi de milletin açgözlülüğü ve boykotu becerememesi.
    Cevapla
  • vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    O dediğin azgın azınlık için sabit ve dar gelirliler sürünüyor seçim sonuçlarına iyi bak bu insanlar neden bu duruma yol verdiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR