Fransız devinden yıl sonu dolar/TL tahmini

Fransa'nın en büyük bankalarından BNP Paribas, Türkiye'nin 2 yıl vadeli tahvillerini cazip gördüğünü değerlendirirken; yıl sonu dolar/TL tahminini ise, 36 olarak açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 15:44 GÜNCELLEME 03.05.2024 15:44 EKONOMİ
Fransız devinden yıl sonu dolar/TL tahmini
Fransız devinden yıl sonu dolar/TL tahmini

BNP Paribas, bugün açıklanan enflasyon verisinin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) tahminleri doğrultusunda Türkiye'nin enflasyon eğilimindeki iyileşmenin altını çizdiğini savundu.

"Bu nedenle, yılsonu enflasyon tahminimizi yüzde 40 olarak koruyor ve TCMB'den daha fazla artış beklemiyoruz" değerlendirmesini yapan BNP Paribas, "Türkiye'nin cari işlemler hesabı mevsimselliği mayıs ayında iyileşmeye başlamıştır ve ticaret dengesi verileri dış hesaplarda yeniden dengelenme işaretleri göstermektedir" dedi.

Türk lirasının forward’larının daha iyi performans göstermeye devam ettiğini düşündüklerini belirten BNP Paribas, "Dolar/TL için yılsonu tahminimiz 36 seviyesinde" ifadelerini kullandı.

2 yıl vadeli Türk devlet tahvili getiri eğrisi için değerlemelerin cazip seviyelerde olduğunu düşündüklerini belirten BNP Paribas, "Özellikle sıfır kuponlu tahvillerle başlayan ön uç, enflasyon beklentilerine kıyasla çok yüksek reel oranlar sunuyor" dedi.

BNP Paribas şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türkiye'nin cari işlemler hesabı için mevsimsellik mayıs ayından sonra hızla iyileşiyor ve enflasyonun yılın ikinci yarısında keskin bir şekilde düştüğünü görüyoruz. TL'nin önümüzdeki birkaç ay boyunca cazip bir taşıma fırsatı sunduğunu düşünüyoruz. Ancak uzun TL'deki pozisyonlanma zaman içinde büyüdü ve ilerleme puanlarını önemli ölçüde düşürdü. Bu aşamada, bu fazla TL'nin bir kısmını ön uç tahvillere çevirmenin değerli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle, doğrudan 2 yıl vadeli tahvil (gösterge Şubat 2026 tahvili) yoluyla uzun TL'ye gitmek için bir işlem fikri başlatıyoruz. Yatırımcılar, 2 yıllık gösterge tahvil ile birlikte pazartesi günü ihraç edilecek olan 11 ay kuponsuz tahvilin (09/04/2025, %48,5 YTM) daha az likit ancak daha yüksek getirili alternatifini de değerlendirebilirler."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Yani bu adamlar dünyanın sayılı para uzmanları.Elbette böyle konuşmalarının sebepleri var.Ama bizim çoook bilgili bazı vatandaşlarımız 50-60 tl olacak diyor.Uzmanlık alanları ( kitap okumamak,gezmek tozmak,eğlenmek,başkalarına özenmek...) ne ise artık.
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Bizi aydınlar 5 TL olacak çok beklersiniz dediler 18 oldu, kkm ye geçildi 13 e düşecek dediler 19 a düştü. Seçim sonu düşecek dediler. 32 ye düştü. Yani hep düşüyor. Çok bilen olarak sen söyle neden düşsün?
    Cevapla
  • verme 1 hafta önce Şikayet Et
    en az iki kati olacak her seye zam su bu bu sefer døviz ile sattigin aldigin sey yerinde mi duracak batan batar døviz ile borc var ise bence iki uc kati olacak
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Dış ticaret açığı var. Dolar düşerse ithalat artar diye hayatta doları düşürmezler neyin hayalini yaşıyorsunuz siz? Dolar 5 TL den beri düşecek hala düşecek.
    Cevapla
  • mehmet 2 hafta önce Şikayet Et
    15 senelik borsayla ilgileniyorum doların 25 leri görmesi yüzde 90 ytd.
    Cevapla
  • 1 Allah in kulu 2 hafta önce Şikayet Et
    dolar 30 TL nin altına dusecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR