Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan yanacak! Cezalar 10 kat artırılıyor

Fahiş fiyat uyguladığı ve stokçuluk yaptığı tespit edilenlere verilecek cezalar 10 katına kadar artıyor. Ayrıca stokçuluk yapanlara 6 güne kadar iş yeri kapatma cezası da verilebilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 16:51 GÜNCELLEME 03.05.2024 16:51 EKONOMİ
 Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan yanacak! Cezalar 10 kat artırılıyor
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan yanacak! Cezalar 10 kat artırılıyor

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler , Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Güler'in verdiği bilgiye göre, Türk Ticaret Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi yürütme ve yürürlülük dahil 23 maddeden oluşuyor.

İŞ YERİ KAPATMA CEZASI

Güler, "Bu teklifle fiyat artışı için bugüne kadar uygulanan para cezalarını artırıyoruz. Stokçuluk yapanlarla ilgili 6 güne kadar iş yeri kapatma cezası geliyor." dedi.

Düzenleme ile fahiş fiyat artışı için öngörülen ceza tutarı 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar artırılacak.

Stokçuluk için öngörülen ceza tutarı ise her bir aykırılık için 1 milyon TL'den 12 milyon TL'ye kadar yükseltilecek.

Ayrıca, bir takvim yılı içinde en az üç defa stokçuluk yaptığı tespit edilen ve idari para cezası uygulanan üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler yedi güne kadar kapatma cezası ile karşılaşacak.

Yasada ayrıca Rekabet Kurumu tarafından yürütülen soruşturmaların sürelerinin uzamasının önüne geçilmesini amaçlayan düzenlemeler de bulunuyor.

ÇALIŞMAYI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyaretinden dönüş yolunda uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, konuya ilişkin değerlendirmede bulunarak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Gerekli tedbirler için ilgili bakanlıklarımız şu anda çalışmalarını yapıyorlar. Kısa süre içinde somut birtakım adımlarla enflasyonu da artıran bu fahiş fiyatlara karşı mücadelemiz kesinlikle gerçekleşecektir. Ambalajların üzerine fiyatlarının yazılması konusu da düşünülebilir. Burada taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz. Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu kim yaparsa yapsın bedelini fazlasıyla ödeyecek."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 68 TÜMÜ
  • Recep 2 hafta önce Şikayet Et
    Hükümet neden olaya el koymuyor.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    ARTIK MİDEM BULANIYOR bu sözlerden o kadar çok duydukki offff
    Cevapla
  • temizlikçi 2 hafta önce Şikayet Et
    Bir bardak Çay mı daha pahalı yoksa bir bardak Benzinmi. Bu soruyu ilk duyduğunuzda aklınız size benzinin daha pahalı olabileceğini hissettiriyor değilmi. Ama biraz zaman ayırıp maliyet hesabı yaptığınızda ortaya çıkan gerçek bambaşka. Mesela 1 litre benzinin maliyeti 42 TL iken, acaba 1 litre çayın (yaklaşık 14 bardak) maliyeti kaç TL. Benzinmi daha çok kazandırıyor yoksa çay mı.....
    Cevapla
  • molla 2 hafta önce Şikayet Et
    ....Cezalar çok az...kapatma en az 10 gün olmalı.
    Cevapla
  • Arif¹ 2 hafta önce Şikayet Et
    Denetleme sıfır sayın Cumhurbaşkanım. Geçen hafta 69.50tl olan un 79.50tl. Tavuk göğüs 299.50tl. 200gr. Ekmek 10 tl. Yapmayın lütfen. Hatayı bizler yapıyoruz. Alıyoruz. O mekanlara gidiyoruz. Maaş belli. Kıra belli. Herşey belli. Insanlar harcayacak para bulamayacak durma helnek üzereler. Lütfen. Kapanma cezası olmadan olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR