Yusufeli'ndeki 685 metrelik viyadüğün haziranda açılması planlanıyor

Artvin'de, 90 kilometrelik Yusufeli-Artvin kara yolunu 16 kilometre kısaltacak Yusufeli Merkez Viyadüğü'nün haziranın ilk haftasında ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2024 14:51 GÜNCELLEME 04.05.2024 14:55 EKONOMİ
Yusufeli'ndeki 685 metrelik viyadüğün haziranda açılması planlanıyor
Yusufeli'ndeki 685 metrelik viyadüğün haziranda açılması planlanıyor

Valilik yetkililerinden alınan bilgiye göre, Yusufeli Barajı ve HES nedeniyle değişen kara yolu ağı kapsamında inşa edilen özel tasarım Yusufeli Merkez Viyadüğü'nün yüzde 99,5'i tamamlandı.

Temelden 275 metre yüksekliğiyle kemer baraj sınıfında Türkiye'nin birinci, dünyanın 5'inci en yüksek barajı olan Yusufeli'nin faaliyete alınmasıyla su altında kalan ilçe merkezinin taşındığı yeni yerleşim yerine ulaşımı 16 kilometre kısaltacak viyadükte çalışmalar sürüyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünce bölgede inşa edilen Şilenkar, Baraj ve Tekkale viyadükleriyle birlikte 4 özel tasarım köprüden biri olan viyadükte bağlantılar tamamlandı. Ekipler, aydınlatma ve asfaltlama gibi üstyapı çalışmalarına devam ediyor.

Üst tabliyesi çelik konstrüksiyon olan, itme sürme yöntemiyle inşa edilen 685 metrelik Yusufeli Merkez Viyadüğü'nün haziranın ilk haftasında ulaşıma açılması planlanıyor.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • cahit 1 hafta önce Şikayet Et
    Çok kıymetini bildiler bu kadar eş siz yatırımın yapıldığı Artvin CHP nasıl verir insan da bir vefa olur
    Cevapla
  • Korkusuz 6 gün önce Şikayet Et
    2000li yillara geldik hala cahil insanlar etrafta dolanıyor. Bu köprüyü ve çevre yollari devlet değil baraj şirketi yapıyor. Ayrica bu köprü yapılmadığı halde baraj su tutmaya başlandı. Insanlar 16 km köstebek yuvası gibi olmuş yoldan gitti 1 sene boyunca. Ayrıca bu yoldaki tünel patladı ayrica erzurum yolundaki baska viyadüğun 1 ayagi tehlikede. Ne anlatiyosun
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    İnsanda utanma duygusu olmalı. Sen herşeyi yapıver ama onlar gidip chpkk ya oy versin. Yazıklar olsun size NANKÖRLER.
    Cevapla
  • Burhan 1 hafta önce Şikayet Et
    Yuh ya yazıklar olsun hala devletin yaptığı bu hizmetlere kulp takıp insanlara cahil diyorsun. Asıl cahil sensin eskiden neden böyle hizmetler yapılmıyordu? Nankörsün işte.
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Benim vergimle, benim kamu hazine arazilerini satıp iki üç katı fiyatına malet beni borçlandır ben de şükredeyim? Ben Allaha şükrederim kula ne şükretcem de nankör olayım. Sen cahilsin, kamu hizmetlerini lütuf sanıyorsun. Eskiler bilmiyormuydu bütün limanları lojmanları satıp betona yatırmayı. Fabrikaların teminattı ucuza borç buluyordun şimd katara para dilenmeye gidiyorsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Babanın görevini herkes biliyor ve hatırlatıyor. eyvallah. peki evladın hiç mi görevi yok.evladin görevini hiç hatirlatmiyacaklarmi. bu dünyada Baba balığını, evlat evlatligini bilmeli değil mi?
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    CHP'li biri rant var der diğeride yapacak tabi der ama CHP heykekden ôteye gidemez
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    CHP zihniyeti buradan geçmez. Suyu yüzerek karşıya geçer Ama köprüden geçmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR