Edirne’de Bulgarların alışveriş mesaisi sürüyor

Edirne’de sosyete pazarı olarak da bilinen ve binlerce yerli ve yabancı turistin yılardır bütün alışveriş ihtiyacını karşıladığı Ulus Pazarı Bulgar müşterilerini ağırlamaya devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2024 21:23 GÜNCELLEME 04.05.2024 21:23 EKONOMİ
Edirne’de Bulgarların alışveriş mesaisi sürüyor
Edirne’de Bulgarların alışveriş mesaisi sürüyor

Edirne’de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen ve her yıl binlerce ziyaretçinin ağırlandığı Kakava Hıdırellez Şenlikleri nedeniyle Ulus Pazarı doldu taştı.

2017 Aralık ayında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesine giren ve her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan, baharın müjdesi Kakava Hıdırellez Şenlikleri nedeniyle Edirne’de tarihi kalabalık yaşanıyor. Edirne’ye akın eden yerli ve yabancı turistler, Ulus Pazarı’nda da yoğunluk oluşturdu.

Özelikle son yılarda Bulgar ve Yunan vatandaşları alışveriş yapmak için Sosyete Pazarı olarak da bilinen Ulus Pazarını tercih etmeye devam ediyor. Özelikle Bulgar vatandaşların alışveriş noktası haline gelen Ulus Pazarı, Yunanistan ve çevre illerden de misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Edirne Ulus Pazarında alışveriş yapan Bulgar vatandaşlar fiyatlardan memnun olduklarını ifade etti. Pazar esnafı da Bulgar vatandaşların Edirne’de alışveriş yapmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Öte yandan Edirne’deki sınır kapılarında da alışveriş yapmak için gelen araç yoğunluğu olduğu görüldü.

“Fiyatlar çok fazlasıyla uygun”

Edirne’de alışveriş yapan Bulgar vatandaş Santa Dimitrova, “Edirne’ye alışveriş yapmaya geldik. Evin ihtiyaçlarını aldık ve çok da memnununuz. Fiyatlar çok fazlasıyla uygun” dedi.

“Karnımızı doyuruyoruz”

Bulgaristan’dan Edirne’ye alışverişe gelen vatandaşlardan İsmet Yakup, “Karnımızı duyuruyoruz. Edirne’yi seviyoruz ve geziyoruz. Ayda en az 2 defa geliyoruz. Edirne hoşumuza gidiyor” diye konuştu.

Ulus Pazarı esnaflarından Gülay Kaya, “Genelikle Ulus Pazarına Bulgarlar geliyor. İşlerimiz bereket versin memnunuz. Bulgarlar da bizden memnun ve bir sorun yok” şeklinde konuştu.

Esnaf Bekir Kaya, “İşlerimiz güzel Edirne’de pazarımızdan memnunuz. Bulgar ve Yunanlar geliyor ama çoğunlukla Bulgar geliyor. Onlar bizden memnun biz de onlardan memnunuz” ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • BERA 1 hafta önce Şikayet Et
    Kaç tane sıfır atıldı görmedin mi
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Herşeye şükür aç olan yok
    Cevapla
  • luzumsuz 1 hafta önce Şikayet Et
    ac adamlar aç seni paranin degeri yok at bir tane sifir bakalim ne oluyor
    Cevapla
  • Türk 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar yüzünden gümrüklerde saatlerce kuyruk bekliyor zavallı gurbetçiler
    Cevapla
  • Yılmaz Yılmaz 1 hafta önce Şikayet Et
    Ülkeler arasındaki döviz kuruna bakarak ülkenin durumunu değerlendirmek çok aptalca! 1 USD= 150 Yen. Bu mantığa göre Japonya çok dandik, batak bir ülke, öylemi?
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    O senin cahilliğin. Japonyada, kuruş yok, 150 yen aslında 1,5 gibi bir şey. Ülkeler arasında her ülkenin dövizine karşı tek değer kaybeden TL. Azerbaycan manatına, gürlü larisine, bulgar levasına karşı değer kaybeden TL yi mi savunuyorsun, hükümetin kötü ekonomi politikasını mı? Hem bilmeyim hem cahil olmak ne güzel değil mi? Aklına geleni söyleyebiliyorsun büyük lüks.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR