Bakan Bayraktar duyurdu! Türkiye ve ABD arasında dev LNG anlaşması imzalandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, BOTAŞ ile ABD'nin ExxonMobil şirketi arasında LNG ticaretine ilişkin iş birliği anlaşması imzalandığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2024 22:43 GÜNCELLEME 09.05.2024 09:14 EKONOMİ
Bakan Bayraktar duyurdu! Türkiye ve ABD arasında dev LNG anlaşması imzalandı
Bakan Bayraktar duyurdu! Türkiye ve ABD arasında dev LNG anlaşması imzalandı

Son dakika LNG haberleri: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ABD'li ExxonMobil ile sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) konusunda iş birliği anlaşması imzalandığını duyurdu.

'BOTAŞ VE EXXONMOBİL ARASINDA LNG ANLAŞMASI İMZALANDI'

Bakan Bayraktar resmi X hesabından yaptığı paylaşımda,

"Çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiğimiz Vaşington’da BOTAŞ ve ExxonMobil arasında LNG ticaretine ilişkin bir iş birliği anlaşması imzaladık.

Bakan Bayraktar duyurdu! Türkiye ve ABD arasında dev LNG anlaşması imzalandı

ABD, halihazırda LNG tedariki sağladığımız önemli ülkelerden bir tanesi. Uzun vadeli olması planlanan bu anlaşma ile kaynaklarımızı çeşitlendirme noktasında bir adım daha atmış olacağız.

Gazlaştırma kapasitesiyle dünyada sayılı ülkeler arasında yer alıyoruz. Hem ülkemizin hem bölgemizin enerji arz güvenliğine katkı sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 108 TÜMÜ
  • vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Abd her zaman yıllardır kuyumuzu kazıyor ama biz anlaşma üstüne anlaşma yapıyoruz.. Ters düşelim yarın ambargo uygular
    Cevapla
  • ibrahim 1 hafta önce Şikayet Et
    bizim doğal gaza ne olduda ta dünyanın öbür ucundan doğal gaz alıyorsunuz rusya iran azerbaycandan türki cumhuriyetlerinden aldığınız gaz yetmiyor mu amerika bedavamı veriyor bize gazi abd = israil buna ne demeli israilden ticariilişkiyi kesiyorsun büyük katıl abd ile devam
    Cevapla
  • Serkan 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD Türkiye için AB kadar önemli bir müttefik! AB ve ABD halkı bizleri kültürel ve medeniyet açısından daha yakın! Burada ABD polemiği yapan belki hayatında bir tane ABD vatandaşı ile tanışmamıştır! ABD eksikleri olsa bile muhtaç olunca Afad olunca deprem kuraklık olunca yardım gönderir bizde Anadolu halkı toplumu olarak aynisini yaparız muhtaç olana empati yaparak yardım göndeririz!
    Cevapla
  • zafer türkün 1 hafta önce Şikayet Et
    ya arkadaş devlet ve türk düşmanı abd büyük elçisini niye araya sokuyorsunuz niye adam yerine koyuyorsunuz
    Cevapla
  • Levent TANERİ 1 hafta önce Şikayet Et
    Filistine yardım göndermek insanlık onuru çok büyük davranış kabul arap PETROL devleri savaşı nasil bitireceklerini biliyor ama YAPMIYOR bir gecede biter filistin ISRAIL ışı BRENT PETROLE ZAM o gece hepsı toplanır SAVAŞ nükleer atnadan biter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR