TCMB, menkul kıymet tesisine ilişkin düzenlemeyi yürürlükten kaldırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), menkul kıymet tesisine ilişkin düzenlemeyi yürürlükten kaldırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2024 00:54 GÜNCELLEME 09.05.2024 09:57 EKONOMİ
TCMB, menkul kıymet tesisine ilişkin düzenlemeyi yürürlükten kaldırdı
TCMB, menkul kıymet tesisine ilişkin düzenlemeyi yürürlükten kaldırdı

TCMB'nin makroihtiyati çerçevede sadeleşmeye ilişkin duyurusunda, Merkez Bankası'nın, piyasa mekanizmasının işlevselliğini artıracak ve makro finansal istikrarı güçlendirecek şekilde makroihtiyati politikaları sadeleştirmeye devam ettiği belirtildi.

Duyuruda, "6 Nisan 2024 tarihli basın duyurusunda, menkul kıymet tesisi düzenlemesine yönelik sadeleşme adımları duyurulmuş ve söz konusu düzenlemenin yakın zamanda sonlandırılmasının planlandığı açıklanmıştı. Resmi Gazete'de bugün yayımlanan tebliğ ile menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırılmıştır." denildi.

TCMB'nin 6 Nisan'daki duyurusunda, menkul kıymet tesisine tabi yükümlülüklere uygulanan menkul kıymet tesis oranının yüzde 4'ten yüzde 1'e düşürülmesine, kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisine ilişkin uygulamanın da sonlandırılmasına karar verildiği bildirilmişti.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    aşağılık bankacılar dururmu hemen vatandaşa verdikleri mevduat oranlarını düşürüverdiler. ama kredi oranlarını ya sabit tutlar yada yükselttiler.
    Cevapla
  • Davetçi 1 hafta önce Şikayet Et
    Bir haberi yaparken bi açıklayıcı olsanız ne olur. Okuyucularınıza hizmet etseniz ne olur. "TCMB, menkul kıymet tesisine ilişkin düzenlemeyi yürürlükten kaldırdı" ne demek. Çok mu zor bankaların lira bulundurma zorunluluğu kaldırıldı veya getirildi demek çok mu zor. Lütfen işinize ve okuyucunun karşı dürüst ve hizmetkar olun.
    Cevapla
  • Evet 1 hafta önce Şikayet Et
    Vatandaş sıkı tutacak demek.
    Cevapla
  • ahmet 1 hafta önce Şikayet Et
    artık gazetecilik te basitleşti bu söylediklerini kendilerinin de anladığına inanmıyorum
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR