Et fiyatlarını düşürecek proje: Tarım Kredi Müdürü duyurdu

Kırmızı et fiyatlarındaki fahiş artış gün geçtikçe sürerken Tarım Kredi grubundaki fiyatların düşüşünü sağlayacak hamle bakanlıktan geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2024 11:50 GÜNCELLEME 16.05.2024 20:19 EKONOMİ
Et fiyatlarını düşürecek proje: Tarım Kredi Müdürü duyurdu
Et fiyatlarını düşürecek proje: Tarım Kredi Müdürü duyurdu

Tarım Kredi Grubu Genel Müdürü Hüseyin Aydın, et fiyatlarını indirecek projeyi duyurdu.

Kırmızı et fiyatlarını düşürecek proje Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hayvancılığın yapılabilmesi için yeni yer kiralamasıyla gerçekleşecek. Trakya'da hayata geçirilecek hayvancılık tesisi ile et fiyatlarına önemli bir düşük olmasını beklediğini belirten Aydın, tesisin 20 bin baş hayvan kapasiteli olduğunu vurguladı.

Hüseyin Aydın

1300 DÖNÜMLÜK YER KİRALANDI

Hüseyin Aydın'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Biz fiili bir hayvancılık yapmıyoruz. Ancak üyelerimiz yapabilir, başka türlü yapamayız. Düşündük ve şöyle bir şeye karar verdik. Trakya, hayvancılık için özel bir bölge. Bize Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 1300 dönümlük bir yeri bize kiraladılar. Burada 20 bin baş kapasiteli bir tesis yapıyoruz.

1 DEĞİL 20 DOĞUM OLACAK

Sperma ve embriyo işi yapacağız burada. Yılda 1 milyon ton dışarıdan sperma alınıyor. Biz bunu burada üreteceğiz hem ithalatı kısmış olacağız hem de daha ekonomik yapmış olacağız. Normal bir sığır yılda 1 kez doğum yapıyormuş ama bu embriyo transferi ile 15-20 doğum olabiliyor. Buradan yıllık 5-10 bin anaç hayvan çıkacak. Biz bunları vatandaşa vereceğiz. Bunlardan erkek olanları da besi için kullanacağız. Bu tesisi hayata geçireceğiz.

4.200 SATIŞ NOKTASI

Hüseyin Aydın, 3 bin market, bin 200 KoopBakkal olmak üzere 4.200 noktada Tarım Kredi'nin satış yaptığını belirterek, "Rakiplerimiz gibi 10 bini bulmamız gerekiyor. Bunun için birkaç yıl var. Her ilde varız. Nüfusu 8 binden az olan yerlerde yem, ilaç, gübre satan Tarım Kredi Kooperatifleri'nin yerlerinde ürün satıyoruz. Uygun olan yerlere 100-120 ürünlük raflar koyduk. Ürünlerde bölgesel ve niteliksel segmentasyon yapacağız. Marketlerimizde 1.200 ürün oluyor. Sayıyı azaltacağız. En çok 400 ürün satılıyor. Bunlar da gıda ve temizlik ürünleri... 8 çeşit tuz değil de 4 çeşit tuz bulunduracağız" dedi.

"SIFIR MARKET" AÇIYOR

Tarım Kredi çevreye duyarlı, ekolojik, geri dönüşümlü market konseptine de hız vermeye hazırlanıyor. Aydın, "Ankara Beştepe'de bir tane açtık. Vatandaş teveccüh gösterdi. Arkadaşlarımız içeride neler yapılacağına bakıyorlar. Bunların sayısını çoğaltabiliriz. Burada her şey doğal, çevreye uyumlu ve geri dönüşümlü olacak. Kağıt kullanmayacağız" dedi.

MARKETTE KÂRLILIK YÜZDE 2

Kamuoyunda sık sık dile getirilen fiyatlarla ilgili eleştirilere de yanıt veren Hüseyin Aydın, şunları söyledi: "Bazen 'diğer marketlerden pahalısınız' diyorlar. Biz en kaliteli malı, en uygun fiyata veriyoruz. 8 çeşit tuz var. Tuz fiyatını örnek verdiğinizde hangisini söylediniz? Ya da pirinç, mercimek fiyatını? TK markası taşıyan ürünler kaliteli. Bu ürünlerde toplam kârlılık yüzde 2. Kârlılıktan olabildiğince kaçınıyoruz. Her hafta fiyat kontrolü yapıyoruz, rakiplere de bakıyoruz. Fiyatları aşağı indirme konusunda çok başarılı olamamış olabiliriz ama fiyatları piyasada baskıladık. Şu anda Türkiye'deki bütün oyuncular, Tarım Kredi'nin bir ürüne ne etiketi koyduğuna bakıyor. Anadolu adında ikinci kalite ürünlerin olduğu bir marka çıkardık. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

KAYNAK : Sabah
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 209 TÜMÜ
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    Bir işte gayret olmaz ise Allah tanda tevfik olmaz lafla penir gemisi yürümüyor Allah çalışana veriyor en önemliside Her alanda Ahlak sıkıntısı var Türkiye Ahlak terörünü bitirirse muasır medeniyet zirvesini görürüz.
    Cevapla
  • Yılmaz 2 ay önce Şikayet Et
    Devlet üretme çiftlikleri olmazsa bu iş özel sektöre bırakılırsa durum bu oluyor. Ayrıca Koop bakkallara mallar farklı fiyatla veriliyor. Sayın reisimiz olayın farkında değil galiba
    Cevapla
  • Emre yilmaz 2 ay önce Şikayet Et
    Yani o kadar saçma yorumlar yapılmış ki hayretler içerisindeyim bizim insanımız hiçmi araştırma yapmıyor 1 çuval yem aldım daha yeni 600 TL verdim gerisi sizin yorumunuz
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    bir kilo et 200 tl yi geçmemeli bizim en büyük paramız 200 tl şuan et fiyatı 600-700 tl nasıl indirilecek
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    kooperatif marketler diğer üçlü marketten daha pahalı ne anladın bu işten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR