Çilek üreticinin yüzünü güldürdü

Denizli’de yapılan tarımsal faaliyetlerle ön plana çıkan Buldan’ın yüksek kesimlerinde yapılan çilek üretimi, rekolte ve kalitesiyle bu yıl çiftçinin yüzünü güldürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2024 21:26 GÜNCELLEME 24.05.2024 09:40 EKONOMİ
Çilek üreticinin yüzünü güldürdü
Çilek üreticinin yüzünü güldürdü

Çilek üretiminde bu yıl yaşanan verim, üreticileri memnun etti. Buldan’ın yüksek kesimlerinde yer alan Yayla, kaşıkçı, Alandız, Kurudere, Yeniçam, Kovanoluk mahallelerinde çilek yetiştiriciliği yapan çiftçiler, hava şartlarının uygun ortam sağlaması halinde verimin yüksek olacağını kaydetti.

Yayla mahallesinde çilek yetiştiriciliği yapan Ali Yıldırım, “Bu yıl çilekte kaliteli ürün elde ettik. Toptan alıcılarımız bölgemize gelerek alımlarını yapıyorlar. Bereketli bir sezon olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yayla bölgesi çileğinin lezzeti, kokusu ve aromasıyla tercih edildiğini belirten Umut Kocakaya ise “Ankara, İstanbul, Manisa ve Denizli’den bölgemize alıcılar gelerek çileğimizi almaktadırlar. Yayla mahallemizde kurulan pazarımızda tarlamızdan topladığımız çilekleri pazarlıyoruz. Bu yıl verim ve kalite anlamında çok iyi ürün var. Üreticimize, alıcılarımıza ve tüketicilerimize hayırlı olsun, bereketini artırsın” diye konuştu.

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Mehmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Konya Derbent çilegini yemeden çilek yedim deme
    Cevapla
  • Rebelboy1903 3 hafta önce Şikayet Et
    Çilek mi kaldı hepsi hormonlu da, bu sene güneş vs. Olmadı ki zaten yoktu şimdi hiç tadı tuzu yok
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    doğal olmayan ilaclı çileklerin hiçbirinde tat yoktur. ama görüntü süperdir.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    kdz ereğli osmanlı çileği yemeden çilek yedim demeyin
    Cevapla
  • Murat 3 hafta önce Şikayet Et
    Silifke çileği yemeden çilek yedim demeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR