Kritik seviyeyi aşmıştı, uzman isim açıkladı: Ralli sürecek mi?

Haftanın son işlem gününde Borsa İstanbul'u değerlendiren Ekonomist Filiz Eryılmaz, 10,700 seviyesinin BIST endeksinde önemli bir destek noktası olduğunu belirtti. Eryılmaz, borsa'da düşüşün alım fırsatı sağladığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2024 15:00 GÜNCELLEME 24.05.2024 16:39 EKONOMİ
Kritik seviyeyi aşmıştı, uzman isim açıkladı: Ralli sürecek mi?
Kritik seviyeyi aşmıştı, uzman isim açıkladı: Ralli sürecek mi?
  • Haber7

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında dün toplandı. Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50'de tuttu.

Borsa İstanbul ise haftanın son gününe düşüşle başladı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,08 düşüşle 10.784,20 puandan başladı.

Altın fiyatları, Fed tutanaklarında görülen faiz beklentilerinin düşmeye başlamasıyla geriledi. Gram altın tarihi zirvesinin ardından bu gün yüzde 0,88'lik değer kaybı ile 2 bin 440 TL'den işlem görüyor.

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, piyasalarda öne çıkan başlıkları Haber7’ye değerlendirdi.

 

 

MERKEZ BANKASI'NDAN YENİ ADIMLAR GELECEK Mİ?

Merkez Bankası’nın faiz kararının beklentiler doğrultusunda geldiğini ancak karar metninin bir önceki metinden daha şahin olduğunu belirten Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, likidite fazlalığının nedenlerine değindi. Eryılmaz, enflasyonla mücadele kapsamında ekonomik risklerin önemini anlattı. Ek sıkılaştırma noktasında Merkez’in kararlı bir duruş sergilediğini dile getiren Filiz Eryılmaz, yıl sonu itibarıyla bir faiz indirimi beklemediğini aksine faiz artışı noktasında açık kapı bırakıldığını belirtti.

 

 

YATIRIMCI NE YAPMALI? BORSADA'Kİ POTANSİYELİ AÇIKLADI!

Borsa İstanbul tarafında 11,800 puan ile tarihi rekor seviyesinin görüldüğünü ancak 11 bin puanın üstünde tutunulmadığını söyleyen Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, bu nedenle kısmi bir satışın gerçekleştiğini dile getirdi. Eryılmaz, 10,700 seviyesinin önemli bir destek seviyesi olduğunu ve BIST’in yatayda gitmesine rağmen düşmek istemeyen endeksin güçlü olduğunu söyledi. Borsa’nın yukarı ivmede devam etmesi için ek bir kategorizeye ihtiyaç olduğunu söyleyen Filiz Eryılmaz, geri çekilmelerin alım fırsatı olduğunu dile getirdi. Öne çıkan sektörler ise bankaların önde gittiğini ifade eden Eryılmaz, sınai sektörünün önümüzdeki süreçte etkili olabileceğini belirtti.  

 

 

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ

Altının hem jeopolitik riskler hem de Fed faiz indirim beklentisi ile desteklenerek rekor seviyeleri gördüğünü söyleyen Eryılmaz, Fed tarafından gelen dün veriler ile altının düşüş yaşadığını söyledi. Ons altında Fed belirsizliği olduğunu belirten Eryılmaz, geri çekilmelerin alım fırsatı oluşturduğunu söyledi. Kısa vadeli altında yükseliş beklemediğini orta vadeli için geri çekilmelerde alım fırsatını kullanmak gerektiğini söyleyen Filiz Eryılmaz gram altında 2,350 seviyelerinin alım fırsatı olduğunu ifade etti.

 

 

 

KAYNAK : Haber7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Faruk 3 hafta önce Şikayet Et
    teknik analiz yok temel analiz yok dedikodu ile hisse alır, iddaa oynar gibi borsada alım yaparsan borsada kaz gibi yolunursun
    Cevapla
  • Malkoçoğlu 3 hafta önce Şikayet Et
    Borsa vatandaşı kaz gibi yolma yeri olmuş,
    Cevapla
  • Arif¹ 3 hafta önce Şikayet Et
    Bizim borsa da düşüş başlamış demek ki. Dikkatli olmak lazım. Işını gören çıkıyor. Işlem hacimleri baya düşmüş küçük firmalar da.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    borsanız batsın endex yükseliyor hisseler düşüyor endex düşüyor hisseler düşüyor endex sabit kalıyor hisseler düşüyor firma kar açıklıyor hisseler düşüyor ülkenin kredi notu yükseliyor hisseler düşüyor nasıl bir üçkağıt varsa
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR