Mehmet Şimşek'ten tüm bakanlara not: Tek tek masasına bıraktı

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Bakan Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf tedbirleri ile ilgili notlar paylaştı; Şimşek, tüm bakanların masasına not bıraktı, tasarruf genelgesinin uygulanmasından sorumlu bakan yardımcıları belirlendi....

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2024 10:01 GÜNCELLEME 28.05.2024 10:43 EKONOMİ
Mehmet Şimşek'ten tüm bakanlara not: Tek tek masasına bıraktı
Mehmet Şimşek'ten tüm bakanlara not: Tek tek masasına bıraktı

İşte Hande Fırat'ın Ankara’dan tasarruf notlarını paylaştığı köşe yazısının o bölümü;

"Ben defterlerimi sonuna kadar kullanıyorum. Bu seviyeye inmemiz lazım. Bu babamızın parası değil, milletin parası. Gösterişten uzak, mütevazı kamu anlayışına mecburuz.”

Hatırlayacaksınız bu mesajı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Valiler Toplantısı’ndaki konuşmasından... 

Beklenen tasarruf genelgesi 16 Mayıs 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı.

Genelgeyle, kamunun artık elini taşın altına koyacağı ortaya çıktı.
Ayrıntıları açıklandı; kamu kurum ve kuruluşlarının 3 yıl süreyle her ne şekilde olursa olsun yeni taşıt edinemeyecek olmasından yine 3 yıl süreyle yurtiçinde ve yurtdışında hiçbir şekilde yeni hizmet binası alınmaması, kiralanmamasına; temsil ve ağırlama ödeneklerinin zorunlu haller dışında kullanılamayacağına kadar birçok başlık içeriyor. Herkes doğal olarak uygulamayı merak ediyor.

KABİNE’YE ÖZEL BİLGİ NOTU

Bakanlıklarda genelgenin uygulanmasından sorumlu bakan yardımcıları belirlendi.

Görevleri hem genelgeye uyulması hem de uyulduğunu Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı’na bir anlamda raporlamak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bu konudaki hassasiyeti biliniyor.

Son bakanlar kurulu toplantısına girer girmez, her bakanının oturduğu masaya bilgi notu koyduğunu öğrendim.

Bu notta Şimşek hem tasarruf tedbirleri hakkında bir kere daha bilgi verdi, hem de bakanlara Ankara ve İstanbul’da ihtiyaç duyulması halinde kullanabilecekleri iki konferans salonunun ismini de verdi.

Kısacası kamuda otellerde ya da başka alanlarda kiralanarak organizasyon yapma döneminin bittiğini alternatif adreslerle de hatırlatmış oldu.

ELEKTRİKLERİ KONTROL EDEN BAKAN

Kabinede bazı isimlerin tasarruf genelgesi konusunda ciddi hassasiyet gösterdiğini söyleyebilirim. İsimlerini müsaade almadığım için açıklamayacağım. Ancak yaz aylarına girerken Türkiye’ye gelecek para açısından çok önem taşıyan bakanlığın başındaki isim; Ankara’da bakanlık binasının elektriklerinin açık olup olmadığını bile kontrol ediyor. Bir başka bakan ise katıldığı eğitim ile ilgili programlarda kendisinden akülü tekerlekli sandalye isteyen öğrencilerin alımını bizzat kendisi yapıyor.

Özetle, kolay olmayan bir süreçten geçiliyor. Bu süreçte bakanların tutumunun ve tasarrufa öncelik etmelerinin önemini vurgulamak gerekiyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • HAK 4 hafta önce Şikayet Et
    Sayın bakanım bu şirket kisvesi altında karısı çocuğunun araçları giderleri eşlerinin özel giderlerimde bir incelense sırtımızdaki yükler hafiflese iyi olacak.
    Cevapla
  • müh 4 hafta önce Şikayet Et
    Tasarruf varken yapılır sayın bakanım, biz öyle gördük.
    Cevapla
  • Sadi 4 hafta önce Şikayet Et
    Sokak lambalari, ve ozellikle yollardaki lambalar..asiri derecede cok sık aralıklarla dikiliyor bu direkler cok yazik..en az 100 mertre olmasi lazim araliklari ve gerektiginde yanmali..bizim millet hic bir sey umurunda degil..!
    Cevapla
  • İşçi 4 hafta önce Şikayet Et
    Çok geç kalınmış bir uygulama.
    Cevapla
  • Kamil 4 hafta önce Şikayet Et
    Enternasyonel Yatırımcı ve $ , € yatırımları çekmesi gereken Bakanlıklar bellidir . Doğalgaz Boru Hattı Projesi , Nükleer Santral inşa projesi , Kalkınma Yolu Projesi , Elektrikli Otomotiv Fabrikalarının kurulması , Fiber Hatların döşenmesi , Turizm potansiyelimizin değerlendirilmesi , Madenlerin değerlendirilmesi ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR