Çiftçi buğday fiyatlarının açıklanmasını bekliyor

Küresel iklim değişikliğinin en fazla hissedildiği tarım sektöründe çiftçiler her geçen gün artan kuraklık nedeniyle tarladaki ürünlerini daha erken almaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2024 14:39 GÜNCELLEME 04.06.2024 16:13 EKONOMİ
Çiftçi buğday fiyatlarının açıklanmasını bekliyor
Çiftçi buğday fiyatlarının açıklanmasını bekliyor

Özellikle arpa, buğday, yulaf gibi ürünler daha erken ürün verirken, fiyat konusundaki belirsizlik nedeniyle hasat edilen ürün çiftçinin elinde bekliyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, hububat fiyatlarının geçen yıllarda Mayıs ayında açıklandığını belirtti. Baştuğ, kurak geçen bir mevsim sonrası çiftçilerin erken hasat yaptığını belirterek, “Son 5 yılda buğday fiyatları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 2019 yılında 2 Mayıs'ta, 2020'de 4 Mayıs'ta, 2021 yılında 17 Mayıs'ta, 2022'de 5 Haziran'da ve 2023 yılında ise 6 Haziran'da fiyatlar açıklandı. Bu yıl mevsimin kurak ve sıcak gitmesi sebebiyle buğday, arpa, yulaf hasatları erken başlamış olup 2024 yılı buğday, arpa, yulaf alım fiyatları henüz açıklanmadı. Çiftçimiz hasadı başlayan buğday, arpa, yulaf hububatların alım fiyatlarının bir an önce açıklanmasını beklemektedir. Ülkemizde tarımda girdi fiyatlarının çok yüksek olması sebebi ile zor günlerden geçen çiftçimiz açıklanacak olan fiyatın emeklerinin karşılanması ve üretimin devamlılığında önemli olacaktır” dedi.

KAYNAK : İHA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

YORUMLAR 2
  • Ali 2 hafta önce Şikayet Et
    Hükümet Ata tohumuna yönlendirmeli mecburileştirmeli hatta israil hibrit tohumu ve tarım ilaçlarını yasaklamalı.
    Cevapla
  • rençber 2 hafta önce Şikayet Et
    Yıllık enflasyon % 75 ise çiftçinin de ayakta kalması için enflasyon oranında TMO fiyat açıklamalı.ARPA:12 ₺, BUĞDAY: 14,5 ₺ 'den aşağı olmamalı..Bir diğer husus Adana ve güneydoğu da hasat 2 haftadır başlamış fiyatlar neden açıklanmaz...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR