Özelleştirme İdaresi’nden rekor fiyata arsa satışı

Özelleştirme İdaresi, muammen bedeli 3,5 milyar lira olan bir araziyi yaptığı ihale ile 7,5 milyar liraya sattı. Satışın sonuçlanması için kısa sürede Cumhurbaşkanlığı'na onay için göndermesi bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.06.2024 16:37 GÜNCELLEME 08.06.2024 10:08 EKONOMİ
Özelleştirme İdaresi’nden rekor fiyata arsa satışı
Özelleştirme İdaresi’nden rekor fiyata arsa satışı

Ankara'daki değerli arazi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığında yapılan açık ihaleye 18 firma katıldı. 3,5 milyar muamman bedelli arazi 7,5 milyar liraya satıldı.

Ankara ili, Yenimahalle ilçesi, Akköprü Mahallesi, 65253 ada 1 parsel numaralı, 32.927,26 m² yüzölçümlü taşınmaz ve 65253 ada 2 parsel numaralı, 32.494,69 m² yüzölçümlü taşınmaz ve üzerindeki yapılar olmak üzere toplam 65.421,95 m² yüzölçümlü taşınmazların ve üzerinde yer alan yapıların geçtiğimiz günlerde yapıldı ve sonuçlandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığımdaki ihaleye 18 şirket katıldı. Kapalı zarf içerisinde teklif alındı. Daha sonra açık artırma şeklinde ihale devam etti.

İhale 7,5 milyar lira ile Gamador İnşaat firmasında kaldı.

İhale, Cumhurbaşkanlığınca sonuçlanınca kesinleşmiş olacak.

Böylesine büyük bir satış işleminin ekonominin durumu da göz önüne alındığında Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hızlı bir şekilde Cumhurbaşkanlığına onaya göndermesi bekleniyor. Bu yolla, 18 büyük konsorsiyomun katıldığı ve açık ihale yöntemiyle en yüksek fiyata satılan arsadan elde edilen gelir, enflasyon nedeniyle değer kaybetmeden Devletin kasasına girmiş olacak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Samet 3 ay önce Şikayet Et
    Gamador firmasının sahibi kim. Bağlantıları kimler. Kıymet tespit komisyonunun üyeleri kim. Mall varlıkları ne durumda. Gamador ne kadar vergi ödemiş. Matrahı ne. Bu parayı nereden bulacak. Hangi devlet bankasından kredi alacak. Yakın zamanda kime ne kadara satacak.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Devlet kendi değerlendirme fiyatları piyasaya göre çok düşük piyasa değeri üzerinden fiyat bildirin bakalım alan ne kadar kâr edecek...
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Emsal kaç verildi acaba?
    Cevapla
  • mehmet tekin 3 ay önce Şikayet Et
    tarla olarak kullanılsa 3 milyar yapıyor piyasa da heralde 20 den aşşağı etmez
    Cevapla
  • Çünkü 3 ay önce Şikayet Et
    Firmanın o kadar parası yokmuş. Ne yapalım.
    Cevapla
  • yanlış 3 ay önce Şikayet Et
    neresı guzel devlet malı bu herkesın halkı vardır oralarda bence altık devlet malarının satılması yasak olmalıdır yada tekel baska fırmalar gıbı kıraya verırmelıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR