Bakan Şimşek: 'Piyasalar daha etkin çalışacak'

Bakan Mehmet Şimşek, makro finansal istikrarın ve rezervlerin güçlenmesi ile makroihtiyati çerçevede sadeleşme adımlarına devam ettiklerini belirterek, "Piyasaların daha etkin çalışmasına yönelik sadeleştirme adımlarımız sürecek" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2024 13:02 GÜNCELLEME 08.06.2024 13:02 EKONOMİ
Bakan Şimşek: 'Piyasalar daha etkin çalışacak'
Bakan Şimşek: 'Piyasalar daha etkin çalışacak'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) normalleşme adımlarını sürdürüyor.

TCMB, İhracat Genelgesi ve Görünmeyen İşlemler Genelgesi güncellendi.

Buna göre, TCMB’nin 10 Haziran’dan itibaren ihracat bedellerinin ve döviz kazandırıcı hizmet gelirlerinin bankalara satılan bölümünün TCMB’ye satış yükümlülüğü oranlarını yüzde 40’tan yüzde 30’a düşüreceği ifade edildi.

BAKAN ŞİMŞEK: SADELEŞME ADIMLARINA DEVAM EDİYORUZ

Konuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Şimşek, “Makro finansal istikrarın ve rezervlerin güçlenmesi ile makroihtiyati çerçevede sadeleşme adımlarına devam ediyoruz.” dedi.

“Reeskont kredisi kullanan ihracatçılar için yüzde 70 olan TCMB’ye döviz satış yükümlülüğünü 2023 yılı Kasım ayında yüzde 40’a düşürmüştük.” hatırlatmasını yapan Bakan Şimşek, “Yeni düzenleme ile tüm ihracat bedellerinin ve döviz kazandırıcı hizmet gelirlerinin satış yükümlülüğünü yüzde 40’tan yüzde 30’a indirdik. Piyasalarının daha etkin çalışmasına yönelik sadeleştirme adımlarımız sürecek.” dedi.

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • yistif - Rize 3 ay önce Şikayet Et
    Borsa da çok büyük bir soygun var. Buna devlet el atsın demiyoruz ama buradaki para eğer kaçarsa borsa 5 bin puanlara düşer. En az 500 milyar TL de borsadan çıkıp banka faizine yatar. Bunun sonucunda da faiz olarak en az 300 milyar TL yine bu fakirin cebinden çıkacak. Borsaya sahip çıkın.
    Cevapla
  • Mehmed 3 ay önce Şikayet Et
    Vergi sistemi ABD ve AB’nin ekmeğine yağ sürüyor. Şirketler iğneden ipliğe her şeyi gider gösteriyor. Cari açığın azalıp, gelir seviyemizi yükseltmek için, sadece yerli ürünlerin vergide gider gösterildiği bir sisteme gitmek gerekiyor. Aksi halde her şeyin olduğu cennet vatanımızda yabancılara hizmet eder elde ettiğimiz turizm geliriyle yetiniriz.Biz hizmetkar değil hükümdar bir milletiz
    Cevapla
  • Tual 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede tütün içenlerin sayısı arttı çünkü millet dertli kart ile bakkaldan tütün alanlar fazladan 2 lira daha ödüyor parayı bankalar topluyor milletin elinde para olmayınca kart ile alışveriş yapıyor zincir marketlerde kuru gıda peynir et süt yumurta sebze meyve her şeye hergün azar azar ekleme yapıyor hepsinin ama hepsinin gözü milletin cebinde
    Cevapla
  • 313 1453 3 ay önce Şikayet Et
    Ey iman edenler! Size Allah yolunda savaşa çıkın denildiği zaman, ne oldu size de ağırlaşıp yerinize çakıldınız? Yoksa ahireti (bırakıp) dünya hayatına mı razı oldunuz? Ahiretin yanında dünya hayatının metaı pek azdır. (9/Tevbe, 38)
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    2000 öncesi tescil sicil kaydı oda kayıtlarını alınız lütfen bizleri mağdur etmeyiniz müjde bekliyoruz inşallah sayın bakanım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR