Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,05 yükselişle 10.003,41 puandan başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2024 12:16 GÜNCELLEME 11.06.2024 12:16 EKONOMİ
Borsa güne yükselişle başladı
Borsa güne yükselişle başladı

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 5,50 puan ve yüzde 0,05 artarak 10.003,41 puana çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,22 ve holding endeksi yüzde 0,07 azalış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,66 ile bilişim olurken, en çok kaybettiren yüzde 2,15 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Dün, satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,39 azalışla 9.997,91 puandan tamamladı. Böylece endeks, marttan bu yana ilk kez üst üste beş işlem günü düşüş kaydetti.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankasının (Fed) yarın alacağı para politikası kararları ve ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesinde temkinli bir seyir izlendiğini ifade etti.

Öte yandan, dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Tüketim ağırlıklı değil, daha çok üretim, ihracat, yatırım ağırlıklı bir büyüme kompozisyonuyla yolumuza devam ediyoruz. Enflasyonla mücadele ederken bir taraftan da büyümeyi ve istihdamı sürdürme çabası içindeyiz." dedi.

Borsa kazançları üzerinden bir verginin söz konusu olmadığını ifade eden Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu konuda yapılan spekülasyonlara hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerekir. Yapılan işlemler üzerinden bir bedel alma, o da çok cüzi yani işte 'On binlerde diyelim bir, iki gibi bir şey olur mu, olmaz mı?' bunun tartışmaları yapılıyor."

Analistler, bugün yurt içinde perakende satışların takip edileceğini, yurt dışında ise veri gündeminin sakin olduğunu belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.900 ve 9.800 puanın destek, 10.100 ve 10.200 seviyelerinin ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.



BAYRAMDAN ÖNCE BORSADA İŞLEM YAPACAKLAR DİKKAT! YARIN SON GÜN

Kurban Bayramı tatili nedeniyle Borsa İstanbul'daki işlemlerin takas tarihleri değişecek. Buna göre, Borsa İstanbul'da, perşembe günü yapılan işlemlerin takası 20 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek. Kurban Bayramı tatili öncesinde nakde geçmek isteyen borsa yatırımcılarının işlemlerini yarın yapmaları gerekiyor.

Borsa İstanbul Pay Piyasalarında işlemlerin takası "T+2"de, yani işlemin gerçekleştiği günden iki işlem günü sonrası çalıştığı için yarın gerçekleştirilen bir hisse senedi işleminin tahsilat ve ödemesi cuma günü yapılacak.

Perşembe günü işlem yapan yatırımcının tahsilat ve ödemeleri ise 7 gün sonraya, 20 Haziran Perşembe gününe kalacak. Bu hafta cuma günü işlem yapan yatırımcılar da söz konusu işlemlerin nakit gerçekleşmesi için 21 Haziran Cuma gününü bekleyecek.

 

KAYNAK : AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 4
  • ERDO61 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede borsa keriz silkelemenin kanuni kılıfıdır. Yani uyanıklar, alıkların parasını söğüşler. İşin kötü yanı, kendimizi ayrıca yabancılara da soyduruyor olmamızdır. Efendim sıcak para geliyormuş, elin kalıcı olarak gelmeyen parasının bu ülkeye hayrı ne. Aksine giderken açtıkları yara daha büyük oluyor. Onların kaybetme şansı yok, kaybeden hep biz oluyoruz.
    Cevapla
  • bitik borsacı 1 ay önce Şikayet Et
    borsa belirsizlikleri hiç sevmez. Malesef bu belirsiz haberlerle milletin parasını pul ettiniz. 10binde 1 rakamı bile borsamıza buyuk darbe verir. kendinize gelin. faizden dövizden kacmak istiyen yatırımcıların azına ettiniz. ha amacınız milletin belini bukmek ucuzlatılmış borsaya yabancı çekmekse o başka. bu kadar insanın hakkına girdiniz
    Cevapla
  • ERDO61 1 ay önce Şikayet Et
    Kazanç varsa vergi de olmalı, özellikle kısa vadeli işlemlerde yüksek oranlı olup, vadeye yayıldıkça düşen orana geçilmeli. Kısa vade de battım bittim diyenler için de en azından panik satış imkanını kısmen ortadan kaldırarak sabrı öğretir. Borsa uzman olmayanlar için uzun vade aracıdır. Mümkünse hiç bulaşma derim. Çevremde çok bilip, çok büyük kaybedenleri de gördüm.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Emin olunki bir sefer oynadım 7 bin kar ettim televizyonum o hafta camı kırıldı aldığım oraya gitti bir daha tövbe ettim inşallah bana göre caiz değil çünkü kime ortak oluyorsun bilmiyorsun namaz kılıyor mu kılmıyormu içkisi varmı yokmu size tavsiyem o paradan hayır gelmez
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR