Morgan Stanley’den yeni dolar tahmini

Morgan Stanley’in Türkiye ekonomisine ilişkin yeni raporunda dolar/TL’nin 2025 yılının ortasında 39’a yükseleceğini belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.06.2024 14:55 GÜNCELLEME 16.06.2024 15:20 EKONOMİ
Morgan Stanley’den yeni dolar tahmini
Morgan Stanley’den yeni dolar tahmini

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye ekonomisine ilişkin yayınladığı yeni raporunda, dolar/TL kurunun 2025 yılının ortasında 39'a yükseleceğini öngördü.

Bloomberg HT'nin aktardığına göre bu tahmin, döviz kurunda mevcut duruma kıyasla önemli bir artışa işaret ediyor.

Morgan Stanley'nin bu tahmini, Türkiye'nin mevcut ekonomik durumu, enflasyon oranları, para politikaları ve küresel ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak yapılmıştır. Bu tür tahminler genellikle, yatırımcılara ve piyasa katılımcılarına gelecek dönem için bir perspektif sunmayı amaçlıyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Yusuf55 1 hafta önce Şikayet Et
    yabancı için kolay para var diyor. %5 faizle doları al, Türkiye ye getir TL ye çevir %50 faiz al. masrafları çık %15 net kar. suya sabuna dokunmadan. kolay para için Türkiye....
    Cevapla
  • S.Ş 1 hafta önce Şikayet Et
    İhracatçı bu enflasyona,ve bu düşük kura daha ne kadar dayanır,faiz yüksek dışardan gelip dolar bozuyorlar faize yatırıyorlar,bedava para kazanan kim ? yine zenginler..olan maaşlı sade vatandaşa oluyor vergi yüküyle veya para basımıyla,bu faizciler besleniyor,para basımı enflasyonu tetiklediği için,vatandaştan bolca vergi alınıyor,yani uzun lafın kısası yüksek faiz düşük kur iyi bir şey değil
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    ülkede yönetim doların düşmesini istemiyor zaten düşmesi iyi bişey değil tüketime yöneliyor insanlar
    Cevapla
  • Murat kurum 1 hafta önce Şikayet Et
    Neymiş güçlü ekonomi.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR