İstanbul’da halk ekmeğe zam

İstanbul'da Halk Ekmek büfelerinde satılan 250 gramlık ekmek fiyatı, yapılan yüzde 60 zamla birlikte 5 liradan 8 liraya yükseldi. Büfelerde satılan diğer ürünlerde ortalama yüzde 60 oranında biliniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 20.06.2024 13:59 GÜNCELLEME 20.06.2024 16:13 EKONOMİ
İstanbul’da halk ekmeğe zam
İstanbul’da halk ekmeğe zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Halk ekmek büfelerinde sunulan ürünler ortalama yüzde 60 oranında zam geldi. 5 liradan satılmakta olan 250 gram normal ve kepçeli ekmek, bugün uygulanan koyulan zamla birlikte 8 liraya yükseldi. Ekmeğin yanı sıra glütensiz ürünler, seçenekler, toplu tüketim ürünleri, bebek ürünleri ve unlar da zamlı yeni satış satılmaya başlandı.

ORTALAMA YÜZDE 60 ZAM GELDİ

Yapılan zam ile birlikte İBB'ye bağlı Halk Ekmek arzlarında sunulan ürünlere ait fiyat listesi şu şekilde oldu;

250 gram normal ve kepekli ekmek 8 TL, 500 gram organik tam buğday ekmeği 40 TL, 500 gram siyezli çok aralıklı ekmek 35 TL, 400 gram çavdarlı ekmek 40 TL, 350 gram ruşeymli ekmek 35 TL, 600 gram yufka 45 TL, 670 gram tost ekmeği 45 TL, 500 gram kepekli tost ekmeği 35 TL, 350 gram hamburger ekmeği 40 TL, 400 gram tam buğday unlu ekmek ekmeği 25 TL, 400 gram çavdarlı ekmek ekmeği 25 TL ve 240 gram ciabatta ekmeği 20 TL.

"YÜZDE 60 ZAM ÇOK FAZLA"

Fatih ilçesindeki Halk Ekmek büfesinin kuyruğunda bekleyen Şaban Erol, "Uygun değil, biraz daha ucuz olması gerekiyor. Yüzde 40 enflasyon düşünülüyor, yüzde 60 kalemde zam çok fazla. Bu ekmek genellikle yiyenler biraz daha dar gelirliler. Sağlıklı bir ekmek, her zaman yemek isteyen ama normalde daha çok zaman olduğu için kuyrukta bekleyebiliyorlar. Bir anda yüzde 60 zam çok fazla" dedi. Büfeden ekmek alan Hanif Başaran da, "Zam çok olmuş çok. Fakir fukara ne yapacak. Gerçekten çok olmuş yani. Çünkü 10 lira başka yerde, fırındalarda ekmek. Yani çok olmuş, ne diyelim. Ekmeği diğerinden 10 liraya alıyorum ben. Benim alma gücüm var ama alamayan insanlar var yani." diye konuştu.

"DURUMU OLMAYAN İNSANLAR İÇİN BİRAZ ZOR"

Müşteri Asım Çelik, "Biraz pahalı yapmışlar. Bunun hakkı yüzde 20, yüzde 25. Yüzde 60 çok. Öbür ekmeklere zam gelmezse bu fazla olur. Öbür ekmek de 15 lira olacak diyorlar. Ona göre normal oluyor bu sefer de." dedi. Büfeden ekmek alan Hasan Ali ise, "Durumu olmayan insanlar için biraz zor. Sıkıntı yaşayan insanlar için bu kadar zaman yapmazlar, aşağıdan çekerler umarım. Bu ekmek yükseldiği zaman sonrakikü daha fazla kalkar. Allah herkesin yardımcısı olsun." diye konuştu.

KAYNAK : DHA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 166 TÜMÜ
  • Muhammed 3 ay önce Şikayet Et
    Eko ya oy verenlerin yüzünden kocaman bir orman yanıyor ekmeğe zam suya zam herşeye zam zam yaptığı ürünleri dar gelirliye bedava dağıtacak yoksa onun yaptığı belediyecilik değil halkla oynamak
    Cevapla
  • ahmo 3 ay önce Şikayet Et
    Halkçi olarak geçinen chpkk halka kitliyor sesini çikartan yok
    Cevapla
  • Sarp 3 ay önce Şikayet Et
    Halka hizmet diye seçildiler ama suya zam , ekmeğe zam ,oto parklara zam...
    Cevapla
  • Necmettin oğuz 3 ay önce Şikayet Et
    Azbile alın size halkın bartisi
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Ekoya oy verenler düşünsün...
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Geçen dönem birçok zam belediye meclisinde engellene biliyordu. Şimdi belediye meclis üstünlüğü de onlarda. İstediklerini yaparlar. İstedikleri kararları çıkarırlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR