Emekli maaşında hesap değişti! İşte masadaki 4 formül

Milyonlarca emekli temmuz ayında maaşlarına yapılacak zam oranı merak ediyor. Öte yandan birçok emekli de kök aylıkların artırılmasını ve taban aylıkların yukarı çekilmesini istiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2024 09:43 GÜNCELLEME 22.06.2024 12:35 EKONOMİ
Emekli maaşında hesap değişti! İşte masadaki 4 formül
Emekli maaşında hesap değişti! İşte masadaki 4 formül

6 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasına kısa süre kala, gözler emekli ve memurların alacağı enflasyon farklarına çevrildi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon oranında, memur emeklileri ise enflasyonun yüzde 15’i aşan bölümü kadar fark alacak.

BİRİNCİ FORMÜL

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; SSK ve Bağ-Kur emeklileri için halen 10 bin TL olan en düşük aylığa enflasyon farkının üzerine bir artış yapılmadığı takdirde, kök aylıkları 6 bin - 8 bin TL bandında olan bu kesim, ara zam döneminde devlet katkısıyla 10 bin lira almaya devam edecek, aylıklarına enflasyon zammı yansımayacak. Ara zam döneminde taban maaşın yeniden belirlenmesi talepler arasında.

İKİNCİ FORMÜL: KÖK MAAŞ NE KADAR OLACAK?

Beklenti, Hazine katkısıyla kök aylıklar değişmeksizin 13-15 bin lira arasında bir yeni taban maaşın belirleneceği yönünde. Dillendirilen bir diğer formül ise kök aylıkların yükseltilerek 10 bin liraya çekilmesi.

ÜÇÜNCÜ FORMÜL

Temmuzda memur emeklilerinin aylıklarında da refah payı beklentisi var. Yılbaşında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamlarının memur emeklileriyle eşitlenmesi nedeniyle, temmuzda emekli memurun zam oranlarının geride kalması öngörülüyor.

DÖRDÜNCÜ FORMÜL

Burada da bütün emeklilerin zamlarının eşitlenmesi yönünde talep bulunuyor. Ancak şu anda emekliler için netleşen herhangi bir formül bulunmadığı, eğer bayram izninin dönüşünde yeni bir gelişme olmazsa, emekli aylıklarının enflasyon oranında zamlanmasının beklendiği belirtiliyor.

KAYNAK : Milliyet
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • murtaza 3 ay önce Şikayet Et
    alkışlıyoruz.
    Cevapla
  • emekli 3 ay önce Şikayet Et
    Memur emeklilerini hükümet toplu infaz etsin sorun kökünden hallolur ne kök maaşa gerek kalır nede enflasyon diye bir sorun kalır.
    Cevapla
  • 60 60 60 3 ay önce Şikayet Et
    Seçimler bitti Enflasyon u bahane edilerek fazla zam yapmiyacaklar
    Cevapla
  • Murat 3 ay önce Şikayet Et
    Memura seyyanen zamdan sonra memur emeklisinin şu an aylık reel kaybı 12.250 TL. Temmuzdan sonra yaklaşık 15.000 TL. Yani memur emeklisine bu seviyede artış olmazsa hak yerini bulmamış olur. Kısaca geçen yıldan bu yana memur emeklisinin kaybı 120.000 TL.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Nasıl olsa seçimler bitti 4 sene seçimde Yok bildiğiniz gibi yapn 10 bin çok bile adam olana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR