Hazine’den makam aracı ve çifte maaş açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Tasarruf genelgesinde en üst düzey devlet personeli yani bakanlarımızın makam araçları bahse konu zorunlu nedenlerden dolayı kapsam dışında tutulmuştur." ifadesini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.06.2024 15:46 GÜNCELLEME 25.06.2024 15:46 EKONOMİ
Hazine’den makam aracı ve çifte maaş açıklaması
Hazine’den makam aracı ve çifte maaş açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı, devletin sadece en üst makamlarının "güvenlik gerekçesiyle" zırhlı araçlara bindiklerini belirterek, "Tasarruf genelgesinde en üst düzey devlet personeli yani bakanlarımızın makam araçları bahse konu zorunlu nedenlerden dolayı kapsam dışında tutulmuştur." ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ulusal bir gazetenin bugünkü sayısında yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tahsis edilen makam aracı ile bazı bakanlık bürokratlarının "çift maaş" aldıklarına dair iddialara yazılı açıklamayla yanıt verdi.

Haberdeki başlığın bilgi ya da haber değil, "ciddiyetten uzak, siyasi kaygılarla kurgulanmış bir yanıltmaca" olduğu bildirilen açıklamada, "Devletimizin sadece en üst makamları 'güvenlik gerekçesiyle' zırhlı araçlara binmektedir. Tasarruf genelgesinde en üst düzey devlet personeli yani bakanlarımızın makam araçları bahse konu zorunlu nedenlerden dolayı kapsam dışında tutulmuştur." değerlendirmesinde bulunuldu.

"ÇİFTE MAAŞ DENİLEN DURUM ÇİFTE SORUMLULUK, ÇİFTE GÖREV KAYNAKLIDIR"

Bazı bakanlık bürokratlarının "çift maaş" aldıkları iddiasına da yanıt verilen açıklamada, 1960'lı yıllardan beri kanunun verdiği yetkiyle ek sorumluluk alarak kamu iktisadi teşebbüslerine (KİT) atanıp kamu adına yönetim ve denetim yapan Bakanlığın sadece üst düzey liyakatli bürokratlarının bu görevleri hakkıyla ve layıkıyla yerine getirdiği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Gazetenin 'çifte maaş' dediği durum çifte sorumluluk, çifte görev kaynaklıdır. Bu önemli görev ve sorumluluğun karşılığında tek bir yerden aldıkları ücretlere ise yakında kanunla tavan getirileceği hususu daha önce tarafımızdan kamuoyuna duyuruldu. Vatandaşımızın kafasını karıştırmak amacıyla sürekli devam eden bu tarz ciddiyet dışı, günlük sansasyon maksatlı başlıklara itibar edilmemesi önem taşımaktadır."

"BİSİKLETE BİNMEYİ DÜŞÜNEBİLİRİM"

Konuya ilişkin bir paylaşımda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Sözcü Gazetesi’ni memnun etmek için bisiklete binmeyi düşünebilirim" ifadelerini kullandı. 

Bakan Şimşek paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Bilinçli şekilde oluşturulmak istenen bu suni gündeme karşı biz makrofinansal istikrarı tesis etmek, sürdürülebilir yüksek büyümeye ulaşmak ve daha adil gelir dağılımını sağlamak için uygulamaya koyduğumuz programımıza kararlılıkla devam edeceğiz. 

Milletimiz müsterih olsun. 

  • Bütçede disiplini tesis ediyoruz.
  • Cari açığı sürdürülebilir bir seviyeye çektik.
  • Döviz rezervlerini endişe kaynağı olmaktan çıkardık.
  • Kur korumalı mevduatı başarılı şekilde azaltıyoruz.
  • Enflasyon yakında çok hızlı bir düşüş sürecine girecek.

Ülkemizin potansiyeli çok yüksek. Bu potansiyele ulaşmak için ekip ruhu ile aralıksız çalışıyoruz ve başaracağız.

KAYNAK : AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    çifte maaş uygun demişler acaba bu arkadaşlar yarım gün bir yerde öğleden sonra öbür yerde mi.... çalışmışlar yada bankamatik görevlisimi neyi haketmişler yiyin yiyin sıra sizede gelecek hesap vereceksiniz bu dünyada olmazsa ahirette hesap var tüyü bitmemiş yetimin hakkı öyle kanunda var la olmaz
    Cevapla
  • Orada İş Tamam 3 ay önce Şikayet Et
    Bu dünyada bize hesap sormayın yeter... Öbür dünyadaki hesabı hallederiz biz... Çünki bizde para çok...
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Balıkesir deki atama doğru mu bunun için mi oy verdik size
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    bence o kadar korkuyorlarsa düzgün siyaset yapsınlar düzgün iş yapsınlar kimse kimseye bir şey yapmaz demek ki korkuyorlarsa yaptıklar işler doğru değil
    Cevapla
  • yasin tokcan 3 ay önce Şikayet Et
    bakanlarına bırak zırhlı aracı etten duvar örsen ölüm geldimi ne geri ne ileri bal tutan parmağını yalıyor herkes öbür alemde hesabini verecek
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Tabi tabi liyakat ya ama ne liyakat. Yahu bu kadar liyakatli emekli var bunlardan birine verin bu maaşları. Sonra adamlar bulunmaz Hint kumaşı sanıp kendilerini dengesiz dengesiz işler yapıyorlar. Örneğin orman bakanlığındaki çifte maaşlı çalışanlar buna en iyi örnektirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR