Maviyemiş ile yeni tanışan Pazaryeri'nde ilk hasat yapıldı

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde 2020 yılında tarımsal üretimin artırılması projesi kapsamında deneme amaçlı 8 dekar alanda dikimi gerçekleşen 'Maviyemiş'in (yaban mersini) ilk hasadı gerçekleşti.

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2024 11:12 GÜNCELLEME 27.06.2024 11:12 EKONOMİ
Maviyemiş ile yeni tanışan Pazaryeri'nde ilk hasat yapıldı
Maviyemiş ile yeni tanışan Pazaryeri'nde ilk hasat yapıldı

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İlçe Kaymakamı Ahmed Tayyib Kahraman, Belediye Başkanı Zekiye Tekin ve İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş’ın katılımı ile Sarnıç köyünde ilk yaban mersini hasadı yapıldı: Bilecik genelinde tarımsal üretimin artırılması projesi kapsamında çiftçilere sağlanan destekler sayesinde Bilecik'te her yıl ortalama 20 ton yaban mersini hasadı gerçekleştiriliyor.

Vali Aygöl, etkinlikte yaptığı konuşmada, yaban mersini üretiminin Bilecik ekonomisine ve tarımına katkı sağladığını vurguladı. Çiftçilere verilen desteklerin önemine dikkat çeken Aygöl, Bilecik'in tarımsal üretim kapasitesinin artırılması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

İlçe Kaymakamı Ahmed Tayyip Kahraman Pazaryeri İlçesinde ilk kez dikimi gerçekleşen yaban mersini hasadının bereketli olmasını dilerken ilçede yaban mersininin yaygınlaşması için proje destekleme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

"BU ÖRNEK PROJEYLE İLÇEMİZ YENİ BİR GEÇİM KAYNAĞINA KAVUŞTU"

Türkiye’de sadece Pazaryeri ilçesinde yetişen Şerbetçiotu ve Boncuk fasulyesinden sonra yaban mersininde ilçe ekonomisine büyük destek sağlayacağını vurgulayan Belediye Başkanı Zekiye Tekin, “4 yıl önce toprakla buluşan yaban mersini fidanlarının ilçemizde ilk defa hasadını gerçekleştirdik. Bu örnek projeyle ilçemiz yeni bir geçim kaynağına kavuştu. Yaban mersininin ilçemizde yaygınlaştırılması için Pazaryeri Belediyesi olarak çalışmalarımız olacaktır” dedi.

KAYNAK : İHA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR