Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gri liste açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin gri listeden çıkışıyla ilgili, "Türkiye terörizmin finansmanı ve kara paranın aklanmasıyla mücadelesini bundan sonra da uluslararası standartlarla tam uyum içinde kararlılıkla yürütecektir." denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2024 12:53 GÜNCELLEME 28.06.2024 15:02 EKONOMİ
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gri liste açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gri liste açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Mali Eylem Görev Göcü'nün (FATF) bugünkü toplantısında ülkemiz Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek tarafından temsil edilmiştir. Atılan doğru adımlar sayesinde Türkiye gri listeden çıkarılmıştır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarımız başta olmak üzere tüm kamu ve özel sektör paydaşlarımızın katkısıyla elde edilen bu sonuç, finansal sistemimize güveni daha da artırarak program hedeflerine ulaşmamızı kolaylaştıracaktır.

FATF nedir? Financial Action Task Force (Malî Eylem Görev Gücü)FATF nedir? Financial Action Task Force (Malî Eylem Görev Gücü)

Bu sürece katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Türkiye terörizmin finansmanı ve kara paranın aklanmasıyla mücadelesini bundan sonra da uluslararası standartlarla tam uyum içinde kararlılıkla yürütecektir.

Bu çerçevede, MASAK ve diğer kurumların idari ve teknik kapasitesi daha da güçlendirilecek; gerektiğinde yasal ve idari düzenlemeler aynı hassasiyetle hayata geçirilecektir."

KAYNAK : Haber Global
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

YORUMLAR 3
  • HIDIR BUDUR 2 gün önce Şikayet Et
    İnşallah bir gün dünyadaki bu ekonomik sistem değişir. Zira onların kurallarına göre oynamak zorunda kalınıyor. "Senin notunu B+ dan B yaptım" " Gri listemden çıktın" estek köstek. Para musluklarını ve hortumlarını elinde tutan illuminati baronlar ??Bu döngü ile "Filistinli çocukların tepesine atılan bombaların parası yine bizlerden çıkıyor ??
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 2 gün önce Şikayet Et
    Elektriğe yüzde. 38 zam gelmiş.
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR