Şarj istasyonları bayramda, elektrikli araçları yolda bırakmadı

Ramazan Bayramı'nda yaşanan şarj sıkıntısı, Kurban Bayramı'nda aşıldı. Bunda, şarj altyapısındaki artış ve sürücülerin randevulu sisteme uyumu etkili oldu. Türkiye'de 20 bine yakın şarj istasyonu bulunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2024 20:27 GÜNCELLEME 02.07.2024 21:27 EKONOMİ
Şarj istasyonları bayramda, elektrikli araçları yolda bırakmadı
Şarj istasyonları bayramda, elektrikli araçları yolda bırakmadı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince şarj hizmetine bağlı elektrik tüketimi yüzde 21 artarak rekor kırdı.

Tüketimdeki bu artışa rağmen araç sahiplerinin yolda kalmadığına dikkat çeken Enyakıt Genel Müdürü Tayfun Şenses, "Ramazan Bayramı'nda elektrikli araçların yaşadığı şarj sıkıntısı, Kurban Bayramı'nda yaşanmadı. Bu durum; iki bayram arasında şarj altyapısındaki artışa ve tüketicilerin randevu sistemine uyum göstermesine bağlı olarak gelişti." diye konuştu.

Önceki bayramda 'sorun yaşadım, yolda kaldım' gibi şikayetler duyduklarını belirten Tayfun Şenses, "Bu bayram öyle olmadı. Elektrikli araç sahipleri mutluydu. Bir anlamda 'elektrikli araçların bayramı' oldu." dedi.

Şenses, Kurban Bayramı öncesi sürücülere özellikle tatil yörelerine yapılacak seyahatlerde rota üzerindeki şarj rezervasyonlarını iyi planlanması için uyarılar yaptıklarını da söyledi.

YATIRIM ARTACAK

Tayfun Şenses, bayram döneminde Enyakıt olarak hem tüketim hem de müşteri sayısında artış yaşadıklarını belirtti.

20 BİNE YAKIN ŞARJ VAR

Yeni yatırımlarla geçen yıl ocak ayında 3 bin 81 olan şarj noktası sayısı, haziran ayı itibarıyla 19 bin 761'e yükseldi. Türkiye genelindeki şarj noktalarının 7 bin 122'i hızlı (DC), 12 bin 639'ü yavaş (AC) nitelikte bulunuyor.

KAYNAK: AKŞAM

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • halit 1 gün önce Şikayet Et
    ankara adana arası yeni yolda şarj istasyonu yok kendimizi zor nigdeye attık şehir merkezine girmek zorunda kaldık. araçlar şarj etmeside dahada hızlanması için iki şarj kanalı ile ayrı şarj olmalı. bir de araç kumandasının pili bittiğinden yolda kaldık. araç kumandayı görmediğinden çalışmadı. pil bularak çözdük. basit pil olayı yolda sorun çıkardı
    Cevapla
  • anadolu ligi 2 gün önce Şikayet Et
    ankara adana arası şarj istasyonu azmıs diye şikayetler duydum
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR