Bakan Mehmet Şimşek'ten tüm belediyelere açık uyarı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında belediyelerin de denetleneceğini söyledi. AK Parti'nin Kızılcahamam kampında konuşan Şimşek, belediyelerin mali durumunun kötü olduğunu vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2024 06:44 GÜNCELLEME 03.07.2024 09:59 EKONOMİ
Bakan Mehmet Şimşek'ten tüm belediyelere açık uyarı
Bakan Mehmet Şimşek'ten tüm belediyelere açık uyarı

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin görevden affını istemesi, uzun zamandır konuşulan kabine değişiminin ilk adımı olarak değerlendirildi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; asıl değişimin ise, AK Parti'nin kongre takvimi çerçevesinde gündeme gelebileceği belirtildi.

"KANUNA UYMUYORSUNUZ, İSTİHDAM BÜROSUNA DÖNÜŞMÜŞSÜNÜZ"

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında yaptığı sunumda, belediye başkanlarına önemli uyarılarda bulunduğu kaydedildi.

Türkiye gazetesinden Emre Özcan'ın haberine göre; EYT ve deprem nedeniyle oluşan bütçe açıklarını kayıt dışılığı önleyerek kapatacaklarını ifade eden ve yerel yönetimlerin kadrolarının şişirilmiş olduğunu aktaran Şimşek'in, "Bakın 'bu kamu tasarrufları bizi bağlamaz' diye düşünmeyin. Bakanlığımız denetim yapacak ve ilgili harcama sorumlusu çok ciddi müeyyideler ile karşı karşıya kalabilecek. Kamuda tasarruf tedbirleri belediyeleri yüzde 100 bağlamaktadır. Sizin mali durumunuz iyi gözükmüyor. Kendi merkezi bütçemiz ile ilgili durumu anlattım. Ama gelgelelim, sizin durumunuz merkezi hükümetten çok çok daha kötü. Belediyelerin yıllık personel giderleri bütçe gelirlerinin yüzde 30'unu aşamaz, kanuna uymuyorsunuz, istihdam bürosuna dönüşmüşsünüz. Mevcut mali kurallara uyun, borç ve personel konusunda uymamışsınız." dediği iddia edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Mehmet Şimşek açıklamasıHazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Mehmet Şimşek açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında belediyelerin de denetleneceği sözlerinin tüm belediyeleri kapsadığını doğruladı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 105 TÜMÜ
  • Erkan 1 gün önce Şikayet Et
    CHP belediyeleri iscilerin SGK sini yatiriyormu oduyormu ona bakilsin
    Cevapla
  • Beşer 1 gün önce Şikayet Et
    Çakalların borç bırakıp gitmelerine fırsat verilmesin donuna kadar alınsın yetmezse aileleri ve yakınlarıyla hapse atılsın.
    Cevapla
  • Hilmi 1 gün önce Şikayet Et
    Doğru söylemiş bakan bey
    Cevapla
  • Mustafa 1 gün önce Şikayet Et
    Belediyeler parti binası olmuş her gelen kendi adamini alıyor ve denetim hiç yok boş beleş çok para harcıyorlar çok işçi var iş yapmadan para kazanan bir caddeyi bir işçinin temizlediği yerde şimdi iki işçi yapıyor bu ne bankorluk
    Cevapla
  • asgerı ücret 1 gün önce Şikayet Et
    il ve ilçe muhtarlıkları çok gereksiz kaldırılması lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR